Newsflash
ACTUALITATE Știri

Testare gratuită pentru cancerul colorectal la Clinica Medical Class

de Florentina Ionescu - iun. 22 2023
Testare gratuită pentru cancerul colorectal la Clinica Medical Class

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România – COPAC - organizează sâmbătă, 24 iunie, un nou eveniment de testare gratuită pentru cancerul colorectal, ce va avea loc la o clinică din Capitală.

În 24 iunie, de la ora 9:00, COPAC va organiza o noua sesiune de testare gratuită pentru cancerul colorectal în cadrul Clinicii Medical Class (Bd. Ion Mihalache nr. 106, etajul 1). Testarea este coordonata de dr. Iulia Vlad, se arată pe pagina oficială de Facebook a COPAC. 

Pot beneficia de testare toate persoanele cu vârsta între 50 și 74 de ani cu domiciliul în București sau județul Ilfov care se înscriu completând formularul de la acest link

Nu trebuie să fiți asigurat pentru a vă face testul. Testul este neinvaziv și se realizează acasă. Testarea constă în înmânarea testului FIT și explicarea cum trebuie făcută recoltarea acasă. Testul FIT este un test de hemoragii oculte, care pune în evidență prezența unei surse de sângerare la nivelul tractului digestiv.

Rezultatele testelor vor fi anunțate după aproximativ trei săptămâni. Persoanele al căror test a ieșit pozitiv sunt contactate de doamnele doctor și programate la colonoscopie, dacă sunt de acord. Persoanele al căror test a ieșit negativ vor primi buletinele de analize electronice pe WhatsApp sau email, în funcție de opțiune. 

Evenimentul are loc în cadrul proiectului ROCCAS II București – Ilfov, derulat de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe