Newsflash
Cultură LIFESTYLE

Sandra Ecobescu: „Poveștile oamenilor valoroși pot schimba mentalități, pot inspira”

de Florentina Ionescu - iun. 17 2024
Sandra Ecobescu: „Poveștile oamenilor valoroși pot schimba mentalități, pot inspira”

Seria de evenimente „MEET THE DREAMERS: Cunoaşte visătorii” a fost iniţiată de Fundaţia Calea Victoriei pentru promovarea oamenilor excepţionali din comunitate.

Este vorba despre acei oameni excepţionali din comunitate - actori, preoți, scriitori, terapeuți, istorici, muzicieni etc. - care ne inspiră, care au iniţiativă, care prin visurile şi puterea lor pot schimba lumea în bine. 

Publicul din București s-a întâlnit în 12 iunie  cu Maia Morgenstern, una dintre cele mai iubite şi apreciate actriţe. Iar în urmă cu o lună, în 14 mai, publicul a putut să se întâlnească cu părintele Francisc Doboș, pentru o seară memorabilă. Acestea au fost cele două ediții ale evenimentului „MEET THE DREAMERS” care au avut loc până acum la Sala Luceafărul din capitală.

Sandra Ecobescu, președinta Fundației Calea Victoriei, a purtat un dialog cu Părintele Francisc Doboş, acesta fiind doar primul episod dintr-o serie de dialoguri menite să ne inspire și să me încurajeze. Cel de-al doilea episod a avut-o ca invitată pe actrița Maia Morgenstern, căreia publicul a putut să îi pună întrebări miercurea trecută. 

Am vorbit cu Sandra Ecobescu sâmbăta aceasta, chiar la sediul fundației pe care o conduce, și am avut ocazia să o întreb de unde a pornit ideea pentru seria de dialoguri „MEET THE DREAMERS”. 

„Mi-am dat seama că există foarte mulți oameni valoroși cu care am intrat în contact, pe care i-am cunoscut sau pe care îi știu de la distanță și îi admir. Și dincolo de lectorii Fundației sau colaboratorii din trecut, mi-am dat seama că poveștile acestor oameni – vizibili în spațiul public, dar nu întotdeauna accesibili, pentru că unii sunt pe scenă, alții sunt foarte ocupați – pot fi aduse mai aproape de publicul larg. Și poveștile lor pot schimba mentalități, pot inspira, pot da mai mult curaj, cred, tuturor celor care pot asista la aceste povești”, a declarat Sandra Ecobescu pentru „Viața Medicală”. 

Alături de Părintele Francisc Doboș

Dincolo de partea de dialog, Sandra Ecobescu afirmă că ea mai degrabă își dorește să îi provoace la discuție pe interlocutorii ei, să meargă pe anumite direcții: „las un spațiu în special pentru vorbitori să se desfășoare. Eu țin foarte mult și la partea de socializare de după eveniment, astfel încât ei să poată fi văzuți de aproape, îmbrățișați, felicitați, publicul să se poată conversa cu acești oameni extraordinari”. 

Elementul comun al „visătorilor” 

„Cumva, mi-am dat seama că acești oameni pe care eu îi admir, care lucrează în mai multe domenii – o să vedeți că vom continua din toamnă – , pot avea un element comun, și anume: capacitatea și curajul de a visa cu ochii deschiși, de a visa noaptea și de a-și transforma ideile în realitate. De multe ori în jurul nostru auzim că e greu, că nu se poate, că în România nu merge, că nu sunt bani, tot felul de lucruri în care eu nu cred. Astea sunt niște frâne, sunt niște blocaje. Or acești oameni – mulți dintre ei cu povești complicate sau chiar cu un start mai dificil, să spunem, în copilărie – ne demonstrează acest lucru: că, dacă ne dorim un lucru foarte mult și lucrăm cu hărnicie și cu tot sufletul în direcția aceea, lucrurile se pot transforma în adevărate minuni și pot schimba comunitatea, orașul, chiar țara!”, a adăugat Sandra Ecobescu. 

Alături de actrița Maia Morgenstern

În încheiere, aceasta a subliniat că, dincolo de statutul profesional sau recunoașterea calității unui profesionist, „e foarte important ca acele persoane să fie carismatice”. 

„Există mulți oameni foarte valoroși în jurul nostru, dar nu toți au ușurința sau exercițiul de a vorbi în public. Și-atunci trebuie aleși cu grijă acești «visători». Iar proiectul va crește organic, treptat. Vreau să fie oameni din mai multe domenii, nu pot spune acum nume, pentru că întâi trebuie să vorbesc cu ei și să îmi confirme. Nu pot să le folosesc numele înainte să am confirmarea”, ne-a mai mărturisit președinta Fundației Calea Victoriei. 

Totodată, ea a punctat că intenția unui astfel de eveniment-dialog este „ca oamenii [din public] nu doar să aplaude pe cineva care este pe scenă, să se minuneze și să admire. Ci ca oamenii să plece efectiv cu niște instrumente, cu informații, cu lucruri pe care să le poată folosi în viața personală, să le transmită copiilor: să fim mai curajoși, să fim mai uniți și mai inspirați, astfel încât împreună să putem să facem schimbările acelea în bine despre care tot auzim. Și să fim noi creatorii realității, nu să așteptăm, din afară, să se întâmple o minune.”


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/ecobescu.sandra/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe