Newsflash
Imagine campanie proprie
ACTUALITATE Știri

Comisie pentru Dialog Permanent cu Pacienții, înființată în cadrul CNAS

de Magdalena Tănăsescu - aug. 25 2023
Comisie pentru Dialog Permanent cu Pacienții, înființată în cadrul CNAS

Noul președinte al CNAS, dr. Andrei Baciu, a decis înființarea unei Comisii de Dialog Permanent cu Pacienții în cadrul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Potrivit unui comunicat remis redacției, Comisia pentru Dialog Permanent cu Pacienții va reprezenta un forum de colaborare între CNAS și asociațiile de profil din România.

„Orice decizie pe care CNAS o ia și orice acțiune pe care o întreprinde trebuie să fie în interesul pacienților. Pentru a avea o imagine cât mai clară despre nevoile și interesele pacienților din România, este nevoie de un dialog onest, transparent și constructiv. De astăzi, acest lucru se va realiza permanent, în mod oficial, prin constituirea acestui parteneriat instituțional la care sunt invitate să fie parte toate organizațiile și asociațiile constituite în mod legal, care reprezintă interesele pacienților din România. Ne vom asigura că toate deciziile luate de comun acord în urma acestui dialog deschis vor fi puse în aplicare”, a declarat președintele CNAS.

Prima întâlnire a comisiei a avut loc joi, 24 august, cu participarea a peste 50 de asociații ale pacienților. Până în prezent au fost identificate 200 de astfel de organizații. 

„Toate asociațiile constituite legal care reprezintă interesele pacienților, și care doresc să intre în acest parteneriat instituțional și nu au primit un e-mail de la noi, sunt rugate să ne contacteze la adresa dialogpacienti@casan.ro. Doar lucrând împreună putem să construim un sistem de sănătate mai bun, cât mai aproape de standardele europene”, se mai spune în comunicat. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe