Conducerea Colegiului Medicilor din România a transmis recent un mesaj prin care subliniază că sănătatea nu este un subiect de controversă, însă este un drept.
În privința sănătății, este esențial să fie ascultat sfatul profesionistului, al specialistului, al Medicului, au subliniat reprezentanții Colegiului Medicilor din România (CMR).
Toate deciziile corecte în sănătate trebuie să se bazeze pe știință, pe expertiză medicală și, mai ales, pe medicina bazată pe dovezi. Acestea sunt fundamentele unei practici responsabile și ale unei societăți care își protejează sănătatea în mod sustenabil, spun specialiștii.
Redăm mai jos o parte din mesajul transmis ieri de CMR, plecând de la faptul că sănătatea publică nu trebuie să devină un subiect al controverselor fără fundament:
„Deciziile care influențează sănătatea colectivă trebuie luate cu echilibru și pe baza expertizei medicale, nu în funcție de interese conjuncturale sau de opinii fără susținere științifică.
Vaccinarea este una dintre cele mai sigure și eficiente metode de a ne proteja sănătatea. A prevenit milioane de îmbolnăviri și a salvat nenumărate vieți.
Încrederea în profesioniștii din sănătate și în sistemul public de sănătate este esențială.
Doar prin medicină bazată pe dovezi, dialog deschis, comunicare corectă, profesionalism, responsabilitate și sprijin instituțional putem proteja sănătatea publică și putem preveni revenirea unor riscuri demult ținute sub control.
România are nevoie de educație pentru sănătate.
România are nevoie de o societate care să înțeleagă că medicina se bazează pe dovezi medicale, cele pe care le avem la acel moment, nu pe presupuneri.
Vocea medicilor trebuie ascultată în ceea ce privește sănătatea.
Colegiul Medicilor din România va continua să fie o voce activă în susținerea politicilor de sănătate publică responsabile și eficiente, să apere rolul medicului în comunitate și să promoveze colaborarea între toți actorii implicați în protejarea vieții și a sănătății cetățenilor.
Sănătatea nu este un subiect de controversă, este un drept, dar și o datorie pe care o avem față de noi înșine și față de ceilalți!”.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe