Newsflash
ACTUALITATE Știri

Rusia a aprobat legea care interzice operațiile de schimbare de sex

de Magdalena Tănăsescu - iul. 17 2023
Rusia a aprobat legea care interzice operațiile de schimbare de sex

Duma de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului rus ) a adoptat pe 14 iulie o lege care interzice operațiile de schimbare de sex şi, în special, adoptarea copiilor de către persoanele transsexuale.

Autorităţile din Rusia şi-au înmulţit, după începerea invaziei în Ucraina, măsurile de natură conservatoare, în special împotriva comunităţii LGBT+, transmite Agerpres

”Această decizie îi protejează pe cetăţenii noştri, pe copiii noştri”, a declarat pe Telegram Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei, camera inferioară a parlamentului rus, în condiţiile în care modificările de stare civilă, intervenţiile chirurgicale şi tratamentele hormonale au devenit accesibile în Rusia după destrămarea URSS.

Pentru a justifica acest proiect de lege, Volodin a dat asigurări că operaţiile chirurgicale pentru schimbare de sex au explodat în SUA în ultimii zece ani.

„Ce tendinţă monstruoasă! Este calea care duce la degenerarea unei naţiuni. Este inacceptabil pentru noi”, a afirmat el.

Proiectul de lege a fost adoptat în a treia şi ultimă lectură. Documentul mai trebuie validat de Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului) apoi semnat de preşedintele Vladimir Putin pentru a intra în vigoare, două etape care sunt în general simple formalităţi.

Excepţiile medicale, prin decizia unei comisii speciale, vor fi posibile în caz de „anomalii congenitale” la copii sau în caz de boli genetice şi endocrine, precizează Duma.

Persoanele transgender vor avea de asemenea interdicţia de a păstra copii sau de a-i adopta în Rusia. Mariajele care implică o persoană transgender vor fi „anulate” după intrarea în vigoare a legii, precizează Duma.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe