Newsflash
Știri

Proiect de ordin: cum vor fi aleși președintele și vicepreședintele ANDIS

de Florentina Ionescu - nov. 11 2022
Proiect de ordin: cum vor fi aleși președintele și vicepreședintele ANDIS

Ministerul Sănătății a publicat în Transparență decizională un proiect de ordin ce are în vedere Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate.

Mai precis, este vorba despre un proiect de Ordin ce vizează aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de președinte și vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate – ANDIS.

Conform proiectului de act normativ, Concursul în vederea ocupării funcției de președinte și vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) se organizează de Ministerul Sănătății, cu respectarea acestui regulament.

concurs presedinte vicepresedinte ANDIS
Fotografie de la cottonbro studio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/note-insemnari-manual-papetarie-4778407/

 

Două etape de concurs

Concursul pentru ocuparea acestor funcții se desfășoară în două etape, după cum urmează:

  1. evaluarea dosarelor de concurs ale tuturor participanţilor şi stabilirea clasamentului acestora pe baza criteriilor de evaluare de către o comisie de evaluare numită prin ordin al ministrului sănătăţii;
  2. susţinerea de către primii cinci candidaţi clasaţi în urma evaluării prevăzute la lit. a) de interviuri şi prezentarea proiectelor de management ale acestora în faţa comisiei de evaluare şi a Consiliului de supraveghere al ANDIS.

Conform proiectului de Ordin, Ministerul Sănătăţii va publica anunțul de concurs în două publicații naționale și îl va afişa pe pagina sa de internet cu cel puţin 30 de zile înainte de data-limită de depunere a dosarelor de înscriere la concurs. 

Bibliografia și tematica

Bibliografia și tematica de concurs conţin legislaţia specifică activităţii Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate. Din cuprinsul acestora pot fi adresate întrebări cu ocazia susţinerii proiectului de management.

Bibliografia și tematica se vor stabili de comisia de evaluare şi se vor publica împreună cu anunţul de concurs.

Proiect propriu de management

Participanții la concursul în vederea ocupării funcției de președinte și vicepreședinte al ANDIS vor prezenta, ca parte a dosarului de concurs, proiectul propriu de management. 

ANDIS

În situația în care participantul este numit în funcția de președinte sau vicepreședinte al ANDIS, proiectul va constitui baza pentru stabilirea planului de acțiune strategică a ANDIS, se arată în proiectul de act normativ de pe site-ul ms.ro.

Proiectul de management trebuie să evidenţieze modul în care candidatul analizează şi propune soluţii de rezolvare a temei de concurs.

Tema aleasă de candidat pentru proiectul de management face referire la activitatea Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate. 

La alegere din cinci teme 

Tema proiectului de management este la alegerea candidatului din următoarele cinci teme și va fi adaptată la activitatea ANDIS (obiective/proiecte de investiții în infrastructura de sănătate):

  1. dezvoltarea unei infrastructuri de sănătate apte să asigure accesul unui număr cât mai mare de persoane la asistență medicală de specialitate în cele mai bune condiții de calitate;
  2. asigurarea unor cerințe înalte de calitate și performanță privind infrastructura de sănătate și transformarea sa într-un centru de excelență în gestionarea obiectivelor/proiectelor de investitii în infrastructura de sănătate;
  3. pregătirea și implementarea obiectivelor/proiectelor de investiții de importanță considerabilă în infrastructura de sănătate, astfel încât acestea să fie finalizate la termen, conform specificațiilor și în cadrul bugetului aprobat;
  4. atragerea fondurilor europene și a altor surse de finanțare legal constituite în domeniul infrastructurii de sănătate;
  5. asigurarea unui management performant al obiectivelor/proiectelor de investiții de importanță considerabilă în infrastructura de sănătate și dezvoltarea și îmbunătățirea permanentă a capacității administrative necesare pentru pregătirea, implementarea și finalizarea obiectivelor/proiectelor de investiții în infrastructura de sănătate.

Proiectul se prezintă într-un volum de maximum 20 pagini, tehnoredactate pe calculator, cu caractere Times New Roman, mărimea 12, spaţiere la un rând.

Susţinerea proiectului de management se face în fața comisiei de evaluare, cu participarea Consiliului de Supraveghere ANDIS, la data şi locaţia indicate în anunţul de concurs.

Susţinerea proiectului de management se va efectua în ordinea alfabetică a candidaților. La susţinerea proiectului de management de către un candidat nu au dreptul să asiste ceilalţi candidați.

Mai multe detalii despre acest proiect de Ordin găsiți aici (proiect ordin concurs) și aici (referat și ordin ANDIS).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe