Newsflash
ACTUALITATE Știri

Concursul Euro Quiz, lansat și în România

de Florentina Ionescu - apr. 4 2024
Concursul Euro Quiz, lansat și în România

Comisia Europeană anunță lansarea concursului național Euro Quiz. Acesta se adresează elevilor din ciclul gimnazial.

Ediția din acest an a concursului național, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România în colaborare cu Ministerul Educației, se deschide cu entuziasm pentru toți elevii din clasele V-VIII, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

„Dacă ești pasionat de istorie, geografie, limbi străine sau cultură generală și vrei să îți pui la încercare cunoștințele alături de colegii tăi, te invităm să te înscrii la Euro Quiz 2024!”, au transmis organizatorii. 

Înscrierile pentru sesiunile de informare și pregătire online încep pe 8 aprilie și vor fi deschise până pe 22 aprilie 2024. Aceste sesiuni, programate pentru 23 și 24 aprilie 2024, reprezintă o oportunitate excelentă pentru elevi să se familiarizeze cu formatul concursului și să își îmbunătățească competențele. 

Dezvoltarea abilităților de lucru în echipă

Euro Quiz nu este doar un simplu concurs de cunoștințe generale. Este o competiție care încurajează dezvoltarea abilităților de lucru în echipă, perspicacitatea și spontaneitatea în rândul elevilor. Mai mult decât atât, este un prilej de a promova valorile Uniunii Europene și de a încuraja tinerii să devină cetățeni activi și informați. 

Înscrierile în concurs au loc în perioada 25 aprilie – 15 mai 2024, așa că elevii trebuie să înceapă să se pregătească de pe-acum. 

„Cu fiecare ediție a Euro Quiz, ne reamintim că educația este cheia către viitorul nostru european. Concursul nu doar testează cunoștințele elevilor, ci îi inspiră să exploreze istoria, valorile și diversitatea Uniunii Europene. Le doresc mult succes la concurs!” - este mesajul transmis elevilor de Mara Roman, șefa interimară a Reprezentanței Comisiei Europene în România. 

Participarea la Euro Quiz presupune răspunsuri rapide și corecte la întrebări din diverse domenii de cultură generală privind Europa și valorile Uniunii Europene, într-un timp limitat. Pentru a veni în sprijinul participanților, organizatorii pun la dispoziție materiale de studiu accesibile pe site-ul oficial al Reprezentanței Comisiei Europene în România. 

Etapa județeană e urmată de o etapă națională 

Etapa județeană a concursului Euro Quiz va avea loc pe 17 mai 2024, urmată de etapa națională pe 24 mai 2024. Elevii sunt încurajați să se înscrie și să își demonstreze potențialul într-o competiție de prestigiu, care încurajează excelența și promovează educația europeană. 

Calendarul complet și regulamentul concursului se găsesc pe site-ul oficial al Reprezentanței Comisiei Europene în România, pe linkul: Euro Quiz (europa.eu).

Reprezentanța Comisiei Europene în România acționează ca voce a Comisiei în România și se implică în dialoguri cu cetățenii, mediul universitar, societatea civilă, partenerii sociali și cu alte părți interesante și organizează comunicarea, dialogul și alte interacțiuni în legătură cu diverse priorități și politici ale UE. 

Activitatea Reprezentanței este completată de cea a centrelor EUROPE DIRECT, care comunică și oferă informații cetățenilor la nivel regional și local, în toată Uniunea Europeană. Comisia are Reprezentanțe în capitalele celor 27 de state membre ale UE, precum și Birouri regionale în Barcelona, Bonn, Marsilia, Milano, München și Wrocław.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe