Newsflash
ACTUALITATE Știri

Concurs pentru posturile vacante din sistemul sanitar

de Magdalena Tănăsescu - dec. 14 2023
Concurs pentru posturile vacante din sistemul sanitar

Reprezentanții sindicatelor din sănătate au agreat, în cadrul consultărilor avute miercuri cu premierul Marcel Ciolacu, că posturile vacante vor putea fi ocupate prin concurs, fără să mai fie nevoie de memorandum aprobat în Guvern.

Cele două părți au stabilit și debirocratizarea procedurii pentru ocuparea posturilor din sectorul sanitar, care să fie aplicată începând de anul viitor. 

 

„Pentru asigurarea continuității serviciilor medicale, va fi aprobată de Guvern o soluție legislativă care să permită ca fiecare post vacantat în sistemul public de sănătate să fie ocupat prin concurs, fără a mai fi nevoie de Memorandum adoptat în ședința de Guvern”, se arată într-un comunicat al Executivului, citat de Hotnews.

 

De asemenea, reprezentanții Guvernului și cei ai sindicatelor din sănătate au discutat despre găsirea unor soluții de angajare în sistemul public de sănătate a tinerilor medici specialiști. 

 

Consultările între reprezentanții Guvernului și cei ai sindicatelor din sănătate vor continua în perioada următoare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe