Newsflash
Știri

Peste 750 de posturi vacante la SJU Slatina

de L. Budin - mar. 14 2024
Peste 750 de posturi vacante la SJU Slatina

În perioada următoare vor avea loc concursuri pentru angajarea unor medici în specialităţile cu deficit, cât şi pentru angajarea a 13 infirmiere şi a opt spălătorese.

Peste 750 de posturi sunt vacante în prezent la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, potrivit managerului unităţii, Angela Nicolae. Specialităţile cu deficit de medici sunt oncologia, radiologia, medicina de urgenţă, iar la unitatea medicală lucrează în prezent 250 de medici, fiind acoperite 40 de specialităţi şi asigurate 28 de linii de gardă.

Astăzi, când vorbim, avem peste 750 de posturi vacante, personal medical, mediu şi auxiliar sanitar, personal de alte specialităţi, personal TESA şi de deservire. Vă pot spune că, în ceea ce priveşte medicii, ne bucurăm că avem 250 de medici încadraţi în SJU Slatina, care acoperă 40 de specialităţi şi asigură continuitatea asistenţei medicale prin 28 de linii de gardă. Avem specialităţi deficitare - oncologia, radiologia, medicina de urgenţă, însă, în perioada următoare se vor organiza concursuri pentru ocuparea unor posturi de medic în specialităţile respective şi sper să le şi ocupăm”, a declarat managerul SJU Slatina, citat de Agerpres.

Angela Nicolae a menționat că există permanent o fluctuaţie de personal, însă s-a reuşit acoperirea deficitelor după ce în ultimii trei ani 33 de medici au părăsit spitalul din Slatina, în cele mai multe cazuri pentru a lucra la unităţi medicale din Craiova, unde au domiciliul, sau ca asistenţi universitari la UMF Craiova. Unitatea medicală încearcă să atragă medicii asigurând condițiile necesare unei bune desfăşurări a actului medical.

Spitalul va organiza în perioada imediat următoare concursuri şi pentru ocuparea unor posturi de personal mediu sanitar şi de personal auxiliar sanitar, unde există deficit mare, posturile fiind deblocate prin memorandum aprobat de Guvern.

La ora actuală, SJU Slatina are publicate anunțuri pentru ocuparea prin concurs a cinci posturi vacante de medic (un post de medic rezident ultimul an, în specialitatea oncologie medicală, un post vacant de medic specialist în medicină de urgenţă, un post vacant medic specialist în specialitatea diabet zaharat, nutriție şi boli metabolice, două posturi de medic rezident anul V în specialitatea obstretică - ginecologie), a opt posturi vacante de spălătoreasă şi a 13 posturi de infirmieră, cât şi pentru un post de analist şi un post de tehnician pentru laboratorul de imagistică. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe