Newsflash
LIFESTYLE

Produse plant-based care înlocuiesc carnea

de Florentina Ionescu - nov. 2 2023
Produse plant-based care înlocuiesc carnea

Produsele alimentare din legume, revoluționare, ce înlocuiesc carnea în diverse combinații de preparate, au pătruns și pe piața din România.

Nordic Food a anunțat astăzi că are un nou brand în portofoliul companiei. Acesta se numește Beyond Meat și este o companie care oferă produse revoluționare din carne plant-based. 

Începând cu luna noiembrie a acestui an, românii pot savura produsele plant-based din gama brandului: burger (plant-based care arată și se gătește la fel ca un burger din carne de vită), cârnați (un tip de bratwurst savuros, plant-based), o alternativă plant-based la carne tocată și chifteluțe plant-based care au în compoziție un amestec italienesc de condimente (cum ar fi busuiocul, salvia și oregano). 

Produsele (o alternativă la carnea roșie) sunt disponibile în comerț, inclusiv în: hypermarketuri, supermarketuri, cash & carry, în retail online, în comerțul tradițional, în lanțuri de burgeri, cât și în restaurante specializate în vânzarea burgerilor. 

România este una dintre țările în care categoria de produse plant-based este în stadiu incipient, dar cererea pentru astfel de alimente este în creștere. Fie că vorbim de burgeri, de chifteluțe sau de cârnați, aceste produse pe bază de legume pot fi consumate de carnivori, de flexitarieni, de vegetarieni, precum și de vegani. 

Produsele oferă același gust și textură precum produsele din carne, dar sunt o opțiune mai sănătoasă pentru consumatori și planetă. Toate produsele plant-based menționate sunt realizate din ingrediente de calitate, pe bază de plante, fără organisme modificate genetic, fără adaos de hormoni sau antibiotice, și cu 0 mg de colesterol pe porție.


Notă autor:

Sursa foto simbol: www.shutterstock.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe