Newsflash
Cultură Internaționale LIFESTYLE

Povestea incredibilă a actriței Selma Blair, prezentată într-un documentar

de Florentina Ionescu - mai 30 2023
Povestea incredibilă a actriței Selma Blair, prezentată într-un documentar

În această seară, de la ora 21:00, postul de televiziune TLC aduce în premieră un documentar mult așteptat în întreaga lume – „Selma Blair: Lupta pentru viață”.

Filmul documentar o urmărește pe celebra actriță, aducând imagini din viața ei pe parcursul unui întreg an, după ce a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, o boală autoimună care nu are leac. 

Documentarul prezintă o femeie care se luptă cu boala ei, în timp ce se confruntă cu provocări precum miturile adânc înrădăcinate despre frumusețe, teama colectivă în jurul dizabilității și a mortalității, precum și lupta pentru acceptarea de sine și căutarea liniștii interioare. 

Completat cu spiritul și umorul care o caracterizează, filmul o urmărește pe Selma Blair în timp ce acceptă un diagnostic greu care îi schimbă viața și începe o călătorie de tranziție monumentală, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Selma este o forță: actriță, mamă și susținătoare a persoanelor cu dizabilități. Lupta ei curajoasă împotriva sclerozei multiple și deschiderea de a-și împărtăși povestea ei profund personală prin lacrimi și râsete o transformă într-o lecție de viață despre perseverență extraordinară. 

„Sunt mai mult decât încântată și mândră că acesta este «debutul» meu cinematografic și pentru că am crezut în puterea faptul că o poveste bine spusă ne poate ne conecta pe toți. Eu sunt subiectul acestui film, dar speranța mea este ca toată lumea să se regăsească în el și să găsească o putere și o bucurie pe care poate nu știau că le au”, spune Selma Blair. 

Dezarmantă și fermecătoare 

„Conexiunea mea cu Selma a fost instantanee. Încă de la primul nostru FaceTime am înțeles imediat cine este ea - dezarmantă, fermecătoare, crudă, reală și adevărată. Încă de la început am vrut să spun această poveste despre un mod diferit. Sunt onorată că Selma a avut încredere în mine pentru a-i spune povestea”,  spune Rachel Fleit, cea care a regizat documentarul. 

Documentarul va fi difuzat la TLC în 30 mai, de la ora 21:00, și este disponibil și pe HBO Max. TLC este disponibil și poate fi căutat în grilele TV ale distribuitorilor de cablu. 

Selma Blair: Lupta pentru viață a fost regizat de Rachel Fleit. Mickey Liddell și Pete Shilaimon, de la LD Entertainment, au produs filmul împreună cu Troy Nankin. Cass Bird este producător executiv. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe