Asociația Medicală Americană (American Medical Association - AMA) a dat publicității recent rezultatele unui sondaj de opinie.
Potrivit sondajului AMA, doctorii americani sunt mai optimiști în legătură cu instrumentele digitale din domeniul sănătății, scrie www.mobihealthnews.com.
Rezultatele sondajului de opinie realizat de Asociația Medicală Americană arată că 93% dintre medici au simțit că a existat un fel de avantaj sau un avantaj categoric în ce privește utilizarea instrumentelor și uneltelor digitale în domeniul sănătății în anul 2022, comparativ cu 85%, cât era proporția doctorilor în anul 2016.
Mai mulți doctori simt că instrumentele digitale din domeniul sănătății reprezintă un avantaj pentru îngrijirea pacientului, conform sondajului de opinie realizat de Asociația Medicală Americană. Astfel, AMA a chestionat 1.300 de doctori în anii 2016, 2019 și 2022, pentru a determina care sunt sentimentele lor cu privire la sănătatea digitală și la modul în care medicii adoptă aceste tehnologii în practica lor curentă.
Anul acesta, 44% dintre doctorii participanți la sondajul AMA au spus că a existat un avantaj clar în utilizarea sănătății digitale pentru îngrijirea pacienților, comparativ cu 36% în 2019 și cu 31% în 2016. În total, 93% dintre doctorii care au răspuns la chestionar au simțit că a existat un oarecare avantaj ori un avantaj categoric în faptul că s-au bazat pe instrumentele digitale din sănătate în anul 2022, comparativ cu 85% în 2016.
„Rata la care doctorii au adoptat instrumente și unelte digitale în sănătate a accelerat, pe măsură ce medicii au devenit din ce în ce mai optimiști cu privire la avantajele pe care instrumentelor digitale din domeniul sănătății corect concepute le pot avea pentru îngrijirea pacienților, dacă anumite condiții-cheie sunt întrunite”, a declarat președintele AMA; dr. Jack Resneck Jr.
De asemenea, el a subliniat că sondajul de opinie realizat de AMA ilustrează importanța pe care doctorii o acordă instrumentelor digitale validate din sănătate, care îmbunătățesc serviciile de îngrijire. Aceste tehnologii, afirmă el, trebuie să fie create și oferite medicilor în feluri care determină un progres al echității în sănătate.
Sondajul de opinie a mai arătat că medicii adoptă din ce în ce mai multe unelte digitalte: numărul mediu de instrumente digitale pe care le folosește un medic a crescut la 3,8 în 2022, comparativ cu 2,2 în 2016. Cea mai mare schimbare în ce privește adoptarea acestor instrumente și unele a venit din zona îngrijirii virtuale a pacienților. Proporția celor care utilizează vizitele prin telemedicină a crescut de la 14% în 2016 la 28% în 2018, apoi a explodat la 80% în 2022.
Mai multe detalii despre rezultatele chestionarului găsiți aici.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe