Newsflash
ACTUALITATE Știri

MS: 500 de milioane de lei pentru digitalizarea sistemului medical

de Magdalena Tănăsescu - feb. 6 2024
MS: 500 de milioane de lei pentru digitalizarea sistemului medical

Ministerul Sănătăţii a anunțat că sistemul medical urmează să beneficieze pentru digitalizare de aproape 500 de milioane de lei, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru dezvoltarea unor module informatice noi.

Prioritate în ceea ce priveşte alocarea de fonduri vor avea instituţiile din domeniul sanitar aflate în zone defavorizate.

 
„Obiectivul investiţiei este reprezentat de dezvoltarea unui cadru sistemic de guvernanţă a datelor pentru a aborda calitatea datelor şi schimbul eficient al acestora în cadrul diferitelor instituţii administrative, unităţi sanitare, furnizori de servicii, pacienţi. Se urmăreşte dezvoltarea unor module informatice noi care să deservească activitatea instituţiilor din domeniul sănătăţii prin demararea unui proces de digitalizare, prin achiziţionarea şi instalarea echipamentelor necesare (echipamente IT, echipamente pentru comunicaţii, şi echipamente conexe, inclusiv licenţe), migrarea de date către noi sisteme şi infrastructuri, dezvoltare de aplicaţii informatice aferente, dar şi prin instruirea personalului tehnic la nivel local”, se menționează într-un comunicat al ministerului, citat de Agerpres

Prin acest proiect urmează să fie digitalizate 41 de Direcţii de sănătate publică, 37 de Servicii de Ambulanţă, cinci Institute de Medicină Legală, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, Agenţia Naţională de Transplant, Centrul Naţional de Sănătate Mintală şi Luptă Antidrog.

 

De asemenea, digitalizarea va ajunge și la Institutul Naţional de Sănătate Publică, Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină, Oficiul Central de Stocare pentru Situaţii Speciale, Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, Institutul Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate, Institutul Naţional de Medicină Sportivă, precum şi la Ministerul Sănătăţii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe