Newsflash
Cultură

Aproximativ 50.000 volume din Biblioteca Brukenthal pot fi găsite online

de Florentina Ionescu - mar. 21 2024
Aproximativ 50.000 volume din Biblioteca Brukenthal pot fi găsite online

Începând de azi, 21 martie, în jur de 50.000 volume din Biblioteca Brukenthal pot fi găsite online.

Sistemul a fost pus în aplicare prin colaborarea dintre Muzeul Naţional Brukenthal şi Gama IT, se arată într-un comunicat de presă al Muzeului Naţional Brukenthal, preluat de AGERPRES

„Realizarea unui catalog online al Bibliotecii Brukenthal fost unul dintre primele gânduri şi proiecte ce mi le-am impus la preluarea mandatului. Biblioteca Brukenthal este foarte importantă. Cu o colecţie de peste 280.000 volume, aceasta se putea consulta doar la sediu prin căutarea în fişele de hârtie. E un deziderat să iniţiem şi să digitalizăm colecţia. Am început acum cu cele aproximativ 50.000 volume de carte veche, nouă şi periodice urmând ca în mod constant baza online să fie completată”, a declarat Alexandru Constantin Chituţă, managerul instituţiei.

Acesta a amintit că era dificil până acum, iar persoanele interesate trebuiau să vină la sediul muzeului şi să caute în fişe. „Acum e simplu, se caută online şi dacă se găseşte putem să îi ajutăm. Este un prim pas în ceea ce înseamnă modernizarea Muzeului Naţional Brukenthal. Lucrăm acum şi la postarea online a incunabulelor şi a colecţiei Muzeului care, la fel, se va face etapizat”, a adăugat Alexandru Constantin Chituţă, care a ținut să le transmită mulțumiri colegilor implicaţi şi firmei Gama IT pentru ajutorul acordat. 


Notă autor:

Sursa foto-simbol: imagine generată cu AI la 21 martie 2024, 5:19 PM.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe