Newsflash
Știri

Klaus Iohannis, mesaj la SSIMA 2022: „Știința, tehnologia și inovația revoluționează medicina”

de Florentina Ionescu - sept. 9 2022
Klaus Iohannis, mesaj la SSIMA 2022: „Știința, tehnologia și inovația revoluționează medicina”

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis aseară un mesaj în cadrul deschiderii oficiale a Festivalului Internațional de Inovație în Tehnologii Medicale – SSIMA 2022.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj în cadrul deschiderii oficiale a Festivalului Internațional de Inovație în Tehnologii Medicale – SSIMA 2022. Mesajul său a fost prezentat de Diana-Loreta Păun, Consilier Prezidențial - Departamentul Sănătate Publică. 

Oradea: A fost lansat primul hub de inovație în medicină 

klaus iohannis 8 septembrie 2022
Sursa imaginii: https://www.presidency.ro/ro/media/comunicate-de-presa/participarea-presedintelui-romaniei-klaus-iohannis-la-consultari-gazduite-de-presedintele-statelor-unite-ale-americii-joseph-r-biden-cu-lideri-internationali-din-state-membre-ue-si-nato

 

Prezentăm în continuare câteva fragmente din textul mesajului președintelui României (traducerea în limba română, întrucât textul original a fost în limba engleză).

„Distinși oaspeți, Doamnelor și domnilor, Îmi face o deosebită plăcere să ofer Înaltul Patronaj Festivalului Internațional de Inovație în Tehnologii Medicale, SSIMA, ediția 2022, în semn de recunoaștere a eforturilor organizatorilor și a necesității reformării sistemului de sănătate. Lumea este într-o continuă schimbare, iar știința, tehnologia și inovația revoluționează medicina la un nivel de neimaginat chiar și față de acum 20 de ani. Efectele acestor transformări sunt majore și au impact direct asupra vieții noastre de zi cu zi.”, a transmis șeful statului.

Rolul decisiv al mediului academic în formarea abilităților noilor generații este incontestabil, pentru că implicarea acestui sector aduce un bagaj științific autentic la dezbaterile pe teme de actualitate, a adăugat acesta.

„Salut, astfel, accentul pus de Festival pe educație și consider că participarea mediului academic este esențială pentru dezvoltarea competențelor și valorificarea lecțiilor învățate. Implementarea inovațiilor științifice și a soluțiilor tehnologice pentru realizarea Agendei de dezvoltare durabilă și redresarea post COVID-19 necesită însă o cooperare extinsă. Industria este, de asemenea, un jucător crucial în furnizarea de resurse inovative pentru a oferi îngrijire sigură și echitabilă, pentru a anticipa crizele viitoare și pentru a răspunde eficient provocărilor pe care acestea le-ar putea genera.”

Totodată, președintele României a amintit în mesajul său că pandemia de COVID-19 a arătat amploarea fenomenului globalizării: „Lumea este mai conectată ca niciodată, iar împărtășirea cunoștințelor și bunelor practici, schimbul de noi idei și perspective, crearea de rețele sunt esențiale pentru construirea unei comunități internaționale care sprijină serviciile de sănătate.”

schimbul de idei este important

Pentru a aborda problemele care ne afectează pe toți, trebuie să lucrăm în parteneriat, a amintit președintele Klaus Iohannis.

„Prin urmare, salut inițiativa SSIMA pentru oportunitatea excelentă pe care o oferă profesioniștilor din domeniul sănătății, factorilor de decizie politică, mediului academic și industriei de a face schimb de idei și de a promova modele de îngrijire inovatoare. România contribuie la efortul global de a identifica acțiuni inovatoare menite să răspundă amenințărilor la adresa sănătății, să accelereze dezvoltarea și să reducă inegalitățile în accesul la servicii de sănătate. Am încredere că exemplul de bună practică de astăzi este doar primul dintr-un lung parcurs constructiv.”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe