Newsflash
ACTUALITATE Știri

[Galerie foto] Innovation Labs și-a desemnat câștigătorii

de Florentina Ionescu - mai 30 2024
[Galerie foto] Innovation Labs și-a desemnat câștigătorii

Innovation Labs a anunțat câștigătorii ediției 2024 în cadrul finalei Demo Day, care a avut loc marțea aceasta.

Echipele Zero Code, Pentest Copilot, Rhythm Touch, SeedPods, SwiftSight și Photon Spark au câștigat premiile: „Investment Prize”, „Grand Prize”, „Best Emerging Start-up”, „Best Product”, și „Public Vote”.

Aflat la a 12-a ediție, programul de pre-accelerare și mentorat pentru tineri antreprenori Innovation Labs și-a desemnat câștigătorii în cadrul Finalei Demo Day. Evenimentul a avut loc marți, 28 mai, de la ora 16:00, în Aula Magna a Universității Naționale pentru Știință și Tehnologie POLITEHNICA București. 

Finala Demo Day s-a desfășurat în prezența unui public numeros, format din invitați din ecosistemul de tehnologie și reprezentanți ai autorităților publice, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Prezentarea produselor minim viabile (MVP-uri)

Cine a fost marți la Aula Magna a Universității Naționale pentru Știință și Tehnologie POLITEHNICA București a fost întâmpinat, de la ora 16:00, de standurile frumos aranjate în cadrul Startups’ Fair, care a deschis finala evenimentului Innovation Labs Demo Day. Membrii celor 29 de echipe Innovation Labs, semifinaliste la nivel național, au avut ocazia de a interacționa la standuri cu publicul interesat, prezentându-și produsele minim viabile (MVP) dezvoltate pe parcursul ultimelor 10 săptămâni. 

Demonstrațiile produselor tehnice în fața reprezentanților comunității Innovation Labs au oferit o oportunitate excelentă de interacțiune cu partenerii programului, cu mentori, potențiali clienți, investitori, membri ai presei, precum și cu publicul larg. Aceasta a fost, de asemenea, o bună ocazie pentru membrii juriului să facă o primă evaluare a celor 16 echipe și produse care și-au câștigat locul în Finala Demo Day. 

Finala a început la ora 18:00, oferind echipelor calificate șansa de a-și prezenta proiectele și de a concura pentru unul din premiile ediției a 12-a a Innovation Labs. Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă energică, plină de entuziasm, reflectând munca intensă și creativitatea tinerilor antreprenori aflați la început de drum. 

Nevoile reale ale utilizatorilor 

Cele 16 echipe finaliste ale programului (selectate din totalul de 85 de echipe care au intrat în Innovation Labs la nivel național, în urma Hackathoanelor din luna martie) au demonstrat marți, în fața publicului, că produsele lor vizează nevoi reale ale utilizatorilor și că au un impact considerabil în diverse sectoare de business, la nivel național și global. 

Finala Demo Day din acest an a reunit produse inovatoare dintr-o varietate de domenii de interes major, inclusiv educație, recuperare medicală, automatizarea locuinței, transport și logistică, gaming, cybersecurity și sustenabilitate. Produsele dezvoltate cu sprijinul programului Innovation Labs aduc soluții creative pentru diverse provocări contemporane, ce pun în evidență abilitățile și perseverența echipelor participante.

Echipe apreciate de juriu și de public 

Echipele Rhythm Touch, SeedPods, SwiftSight și Photon Spark au fost cele mai apreciate de juriu și de public, datorită produselor și prezentărilor lor remarcabile. Valoarea le-a fost recunoscută prin câștigarea premiilor „Grand Prize Award”, „Best Emerging Start-up Award”, „Best Product Award” și „Public Vote Award”. 

În plus față de edițiile anterioare, datorită parteneriatului strategic dintre Innovation Labs și Early Game Ventures, anul acesta a fost acordat „Investment Prize”, în valoare totală de 500.000 de euro. Două echipe au împărțit acest premiu: Zero Code și Pentest Copilot. 

Evenimentul Demo Day a fost deschis de cuvântul adresat de Mihnea Costoiu, Rector al Universității Naționale pentru Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, partener strategic al Innovation Labs. Mihnea Costoiu a surprins valoarea educației și colaborării în cadrul Innovation Labs, accentuând că acest program are puterea de a transforma visele tinerilor în realitate. 

La ce echipe au mers cele cinci trofee

„Investment Prize”, oferit de Early Game Ventures, în valoare totală de 500.000 de euro a fost împărțit între două echipe: Zero Code, cea care a primit investiția generoasă de 350.000 de euro și Pentest Copilot, căreia i-a revenit o investiție de 150.000 de euro. Ambele echipe dezvoltă produse de securitate cibernetică. 

Zero Code inovează cu un instrument de analiză de vârf creat pentru a identifica rapid vulnerabilitățile în codul aplicațiilor software, permițând companiilor să evalueze pregătirea echipei lor de dezvoltare în domeniul securității cibernetice și să furnizeze trainingurile necesare. Pentest Copilot - una din cele patru echipe de liceeni, din cele 85 înrolate în această ediție de program - se axează pe redactarea rapoartelor de pentestare, integrându-se cu instrumente din industrie precum Burp și Word. Amplificând potențialul inteligenței artificiale, produsul lor generează descrieri pentru fiecare vulnerabilitate găsită, respectând șabloanele din industrie. 

Trofeul „Innovation Labs Grand Prize” (marele premiu al Innovation Labs) a revenit echipei Rhythm Touch. De-a lungul programului, echipa s-a remarcat prin participarea continuă la toate activitățile în formula completă de patru colege, așa cum s-au prezentat și pe scena Demo Day, impresionând audiența printr-un pitch emoționant și prin prezența unei interprete în limbajul semnelor alături de ele pe scenă. Rhythm Touch dezvoltă o brățară inteligentă creată pentru a îmbunătăți experiențele culturale ale persoanelor cu deficiențe de auz. Dispozitivul lor inovator convertește muzica în vibrații, permițând celor cu probleme de auz să participe la evenimente și să simtă ritmul. 

Trofeul „Best Emerging Start-up” (cel mai bun start-up aflat la început) a revenit echipei SwiftSight, care transformă camerele de supraveghere standard în sisteme inteligente de senzori comportamentali. Produsul lor trimite rezultate text către un centru de control, monitorizând anomaliile și incidentele pentru a îmbunătăți protecția și securitatea, reducând în același timp costurile și timpul de configurare. 

Trofeul „Best Product” (cel mai bun produs) a fost câștigat de echipa SeedPods. Echipa propune o soluție care revoluționează reîmpădurirea prin utilizarea dronelor și a analizei avansate a pădurilor. Soluția lor calculează mai mulți parametri privind plasarea copacilor și a factorilor de mediu pentru beneficii ecosistemice maxime, asigurând o restaurare a mediului scalabilă și aliniată cu obiectivele globale de sustenabilitate. 

Trofeul „Public Vote” (votul publicului), acordat pe baza votului publicului, a fost decernat echipei Photon Spark. Cei de la Photon Spark oferă o soluție inovatoare pentru găzduirea serverelor de jocuri, unificând instrumentele necesare într-o singură platformă. Cu SparkAI, un instrument de gestionare a comunității, echipa simplifică operațiunile și economisește dezvoltatorilor ore de sarcini repetitive. Scopul final al lor este de a crea o comunitate globală de Minecraft și de a extinde acest succes la cât mai multe jocuri. 

Click pe galeria foto de mai jos: 


Galerie imagini (8)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe