Newsflash
Internaționale

Terapia combinată cu anticorpi dezvoltată de Eli Lilly reduce riscul de deces din cauza COVID

de Dorina Novac - mar. 11 2021
Terapia combinată cu anticorpi dezvoltată de Eli Lilly reduce riscul de deces din cauza COVID

Compania farmaceutică Eli Lilly a anunţat, miercuri, că o terapie combinată cu anticorpi pentru combaterea COVID-19 a redus riscul de spitalizare şi de deces cu 87%.

Studiul companiei farmaceutice americane a inclus peste 750 de pacienţi cu coronavirus din categoria de risc ridicat, informează Reuters.

terapie combinata

Acesta este al doilea studiu amplu, în stadiu avansat, care arată că terapia care constă în combinarea a doi anticorpi, bamlanivimab şi etesevimab, este eficientă în tratarea cazurilor uşoare şi moderate de COVID-19.

Potrivit sursei citate, studiul anterior, care a publicat date în ianuarie, a utilizat o doză mai mare de medicamente, iar riscul de spitalizare a fost redus cu până la 70%.

Citește și: EMA: Bamlanivimab şi etesevimab pot fi utilizați împreună pentru tratamentul COVID

„Mă aştept ca aceste date să continue să ducă la o utilizare mai mare a anticorpilor. (...) Există puţine alte boli la care avem medicamente ce pot oferi un beneficiu de această magnitudine”, a declarat Daniel Skovronsky, director ştiinţific la Eli Lilly.

Autoritățile de reglementare americane au autorizat, în februarie, terapia combinată pentru pacienții cu COVID-19 cu vârsta de peste 12 ani și care prezintă un risc ridicat de a dezvolta complicații grave. Autoritățile de reglementare europene au aprobat folosirea acestei terapii în luna martie.

Statele Unite au convenit, în februarie, să achiziționeze minimum 100.000 de doze din tratamentul combinat.

Anul trecut, autoritățile de reglementare au autorizat doar bamlanivimab pentru utilizare împotriva COVID-19, iar guvernul SUA a convenit să achiziționeze aproape 1,5 milioane de doze.

Daniel Skovronsky a spus că terapia combinată oferă o protecție mai mare împotriva noilor variante de coronavirus.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe