Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Sanofi a început testele clinice pentru cel de-al doilea vaccin anti-COVID

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 15 martie 2021, ora 11:00

Grupul farmaceutic francez Sanofi a anunţat, vineri, începerea studiilor clinice pentru cel de-al doilea vaccin al său împotriva COVID-19.

Primul ser dezvoltat de Sanofi, alături de partenerul său britanic GlaxoSmithKline, se află încă în faza de testare. Cel de al doilea ser este dezvoltat alături de Translate Bio, o companie americană specializată în biotehnologie.

SANOFI

Sanofi şi Translate Bio”, o companie de biotehnologie americană asociată cu francezii, încep un studiu clinic 1/2 dedicat vaccinului lor candidat împotriva COVID pe bază de ARN mesager, a anunţat grupul într-un comunicat, informează Le Figaro.

Testele de fază 1 şi 2 sunt primele efectuate pe oameni în cadrul dezvoltării unui tratament. Scopul acestora este de a oferi informații cu privire eficacitatea produsului, precum și de a verifica dacă este sau nu periculos pentru utilizare.

Citește și: Marile companii continuă cursa în căutarea vaccinului COVID-19

Potrivit sursei citate, studiile din faza a treia, efectuate pe mai multe persoane, vor dezvălui eficacitatea vaccinului.

În acest caz, Sanofi va realiza aceste prime teste pe 415 persoane și așteaptă primele rezultate pentru al treilea trimestru în vederea lansării fazei următoare.

„Acesta este cel de-al doilea vaccin dezvoltat de Sanofi împotriva coronavirusului. Primul ser, dezvoltat împreună cu firma britanică GlaxoSmithKline (GSK), funcţionează diferit, pe baza unei proteine recombinante”, transmite sursa citată.

Dezvoltarea sa a întârziat însă câteva luni, iar testarea este doar în faza a doua. Grupul speră să-l poată lansa la sfârşitul anului 2021.

De asemenea, Sanofi a anunțat că va ajuta la îmbutelierea vaccinurilor anti-COVID dezvoltate de alte grupuri: Pfizer şi Johnson & Johnson, al cărui vaccin tocmai a fost autorizat în UE.

Etichete: Sanofi arn mesager studii clinice Johnson & Johnson

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.