Newsflash
Internaționale

Sanofi pregătește un vaccin împotriva COVID-19. Va fi disponibil mai întâi în SUA

de Dorina Novac - mai 18 2020
Sanofi pregătește un vaccin împotriva COVID-19. Va fi disponibil mai întâi în SUA

Producătorul francez de medicamente Sanofi a anunţat că lucrează cu autorităţile de reglementare din Europa pentru a accelera accesul pe piaţă a unui vaccin împotriva noului tip de coronavirus.

Sanofi precizează că va avea discuții constructive cu autoritățile din Uniunea Europeană, precum și cu guvernele din Franța și Germania pentru a accelera dezvoltarea vaccinului, scrie ouest-france.fr.

vaccin sanofi
Sursă imagine: Pixabay

 

De asemenea, directorul general al Sanofi, Paul Hudson, a declarat într-un interviu că Statele Unite ale Americii ar putea să fie primul beneficiar al unui posibil vaccin împotriva COVID-19. Acesta a mai subliniat că SUA a fost prima care a finanțat cercetarea din laboratorul francez.

Pentru a crea vaccinul, Sanofi s-a asociat cu compania britanică GlaxoSmithKline, care primește sprijin financiar de la Autoritatea pentru Cercetare și Producție în Domeniul Biomedical (BARDA), parte a Departamentului pentru Sănătate din Statele Unite ale Americii, informează sursa citată.

„Guvernul SUA are dreptul să preia cea mai mare precomandă, deoarece a investit în asumarea unui risc”, a spus Paul Hudson într-un interviu acordat Bloomberg News.

Aceste declarații au produs nemulțumiri în Franța, care consideră că ar fi „inacceptabil” ca Sanofi să acorde prioritate pieței americane, dacă va dezvolta un vaccin COVID-19.

„Suntem încurajați să vedem mobilizarea Comisiei Europene în ultimele săptămâni, care analizează măsuri similare care ar putea accelera atât dezvoltarea vaccinurilor, cât și accesul acestora pentru populația europeană”, a scris Sanofi într-un comunicat de presă. 

În prezent, peste 90 de vaccinuri împotriva COVID-19 sunt în curs de dezvoltare, iar opt vaccinuri au ajuns în studiile clinice şi se testează pe oameni, anunţă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe