Newsflash
JOCURILE OLIMPICE PARIS 2024

VIDEO Un angajat al companiei Sanofi este unul dintre purtătorii torței olimpice

de Florentina Ionescu - iul. 8 2024
VIDEO Un angajat al companiei Sanofi este unul dintre purtătorii torței olimpice

Parisul va găzdui Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2024. A 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de Vară va avea loc între 26 iulie și 11 august 2024.

Presa franceză a relatat povestea francezului care va purta torța olimpică anul acesta, pentru Jocurile Olimpice (JO) de la Paris. Potrivit www.bastillepost.com, Arnaud Dourlens, un angajat al companiei farmaceutice franceze Sanofi, spune că este onorat și, în același timp, încântat după ce a aflat că a fost selectat să fie unul dintre cei care va purta torța olimpică pentru ediția a 33-a a JO 2024, ediție ce va avea loc la Paris. 

Sanofi este unul dintre sponsorii majori pentru JO de la Paris, așa că în urmă cu câteva luni le-a oferit angajaților săi oportunitatea de a aplica pentru acest rol. Pentru Arnaud Dourlens, șansa de a fi cel care poartă torța olimpică este o experiență unică în viață pe care nu putea să o rateze. 

„S-a comunicat mult în interiorul companiei, iar ei [cei din conducere] ne-au trimis un scurt email în care ne spuneau că putem aplica pentru a fi unul dintre purtătorii flăcării olimpice, iar la acel moment era foarte clar pentru mine că era o oportunitate unică. Așa că am răspuns la email și am trimis o scrisoare prin care explicam de ce sunt pregătit să fac asa. Șansa a făcut ca astăzi să fiu aici”, a declarat Arnaud Dourlens, citat de www.bastillepost.com

Flacăra olimpică simbolizează unitatea și centrul valorilor Jocurilor Olimpice, iar aceasta are o semnificație deosebit de importantă pentru Arnaud Dourlens. 

„Pentru mine, a fi unul dintre purtătorii torței olimpice reprezintă o oportunitate unică de a celebra Jocurile Olimpice. Cu siguranță sunt multe valori la baza jocurilor olimpice care rezonează cu mine în ceea ce privește excelența, faptul de a fi capabil de a avea o performanță înaltă. Și de asemenea, ea reprezintă ceva în întreaga lume, știți, un fel de uniune, un moment al păcii, un moment în care suntem toți laolaltă. Poți concura la JO și poți să fii prieten cu ceilalți. Iar eu cred că acest lucru înseamnă mult în lumea în care trăim”, a mai spus Arnaud Dourlens. 

Flacăra olimpică pentru JO de la Paris din 2024 a ajuns în orașul-port Marseille pe un vas francez istoric, Belem, în luna mai, iar Arnaud Dourlen și familia sa s-au alăturat celor peste 230.000 de spectatori care așteptau cu nerăbdare sosirea torței olimpice. 

Când a venit momentul potrivit, Arnaud Dourlen a primit torța olimpică de la purtătorul anterior și s-a îmbarcat în următoarea etapă a călătoriei sale. Alergând ușor pe o distanță de aproximativ 200 de metri, Arnaud Dourlen a întâmpinat mulțimea care îl încuraja de pe margine, purtând mândru torța simbolică. 

În total, 10.000 de purtători ai torței olimpice vor ajuta la transportarea flăcării simbolice pe teritoriul Franței și prin teritoriile franceze, înainte ca flacăra să ajungă în capitala Franței, Paris, pe data de 26 iulie pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024. 

Sponsor major al JO de la Paris 

Potrivit www.fiercepharma.com, Sanofi se bazează pe faptul că sponsorizează Jocurile Olimpice de la Paris și că implică în acest fel angajațiisăi. Pe lângă faptul că torța olimpică va trece pe lângă unele dintre locurile unde Sanofii are sedii în Franța, compania a spus că a înregistrat 2.024 de angajați ca voluntari din peste 11.000 de persoane care au aplicat pentru a fi voluntari la JO 2024. Acești voluntari vor ajuta în diverse stadii la organizarea Jocurilor Olimpice de Vară. Potrivit Sanofi, voluntarii provin din aproape 50 de țări și vor sta la Paris două săptămâni. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe