Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Rusia a solicitat aprobarea vaccinului Sputnik V în Uniunea Europeană

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 21 ianuarie 2021, ora 15:43

Autoritățile ruse au solicitat înregistrarea vaccinului Sputnik V împotriva COVID-19 în Uniunea Europeană, a anunțat, miercuri, fondul suveran rus de investiţii, care a participat la dezvoltarea serului.

Fondul de Investiţii Directe din Rusia a precizat într-un comunicat că a depus înregistrarea și se așteaptă ca prima revizuire a documentelor trimise să aibă loc în februarie, scrie Le Figaro.

vaccin Rusia
Sursă imagine: Pixabay

Un purtător de cuvânt al fondului suveran de investiții a declarat că această cerere a fost depusă marți la Agenția Europeană pentru Medicamente ( EMA).

Documentele necesare, cum ar fi rezultatele intermediare din studiile clinice în fază 3, vor fi trimise şi revizuite pe măsură ce apar. 

Potrivit fondului, pe baza seriei de analize, EMA va decide asupra autorizării vaccinului Sputnik V în Uniunea Europeană.

„La sfârșitul lunii octombrie, am început procesul de autorizare a vaccinului în Europa. Este un proces pe scară largă, al cărui obiectiv este obținerea permisiunii de utilizare a vaccinului în UE”, a adăugat purtătorul de cuvânt al fondului suveran de investiții.

Acesta a mai subliniat că înregistrarea este un pas important.

La rândul său, EMA a menționat într-un comunicat de presă trimis AFP că va comunica atunci când începe o procedură de examinare continuă. 

„Numit „ Sputnik V ” ca un omagiu pentru primul satelit lansat de URSS în 1957, vaccinul rus împotriva noului coronavirus a fost întâmpinat cu scepticism la nivel internațional în fața unui anunț considerat prematur, în august, chiar înainte de începerea studiilor clinice (faza 3) și publicarea rezultatelor științifice”, transmite sursa citată.

Etichete: Sputnik V vaccin rusia vaccin impotriva COVID-19 EMA

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC