Newsflash
Internaționale

Rusia a solicitat aprobarea vaccinului Sputnik V în Uniunea Europeană

de Dorina Novac - ian. 21 2021
Rusia a solicitat aprobarea vaccinului Sputnik V în Uniunea Europeană

Autoritățile ruse au solicitat înregistrarea vaccinului Sputnik V împotriva COVID-19 în Uniunea Europeană, a anunțat, miercuri, fondul suveran rus de investiţii, care a participat la dezvoltarea serului.

Fondul de Investiţii Directe din Rusia a precizat într-un comunicat că a depus înregistrarea și se așteaptă ca prima revizuire a documentelor trimise să aibă loc în februarie, scrie Le Figaro.

vaccin Rusia
Sursă imagine: Pixabay

Un purtător de cuvânt al fondului suveran de investiții a declarat că această cerere a fost depusă marți la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Documentele necesare, cum ar fi rezultatele intermediare din studiile clinice în fază 3, vor fi trimise şi revizuite pe măsură ce apar. 

Potrivit fondului, pe baza seriei de analize, EMA va decide asupra autorizării vaccinului Sputnik V în Uniunea Europeană.

„La sfârșitul lunii octombrie, am început procesul de autorizare a vaccinului în Europa. Este un proces pe scară largă, al cărui obiectiv este obținerea permisiunii de utilizare a vaccinului în UE”, a adăugat purtătorul de cuvânt al fondului suveran de investiții.

Acesta a mai subliniat că înregistrarea este un pas important.

La rândul său, EMA a menționat într-un comunicat de presă trimis AFP că va comunica atunci când începe o procedură de examinare continuă. 

„Numit „ Sputnik V ” ca un omagiu pentru primul satelit lansat de URSS în 1957, vaccinul rus împotriva noului coronavirus a fost întâmpinat cu scepticism la nivel internațional în fața unui anunț considerat prematur, în august, chiar înainte de începerea studiilor clinice (faza 3) și publicarea rezultatelor științifice”, transmite sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe