Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

O nouă variantă a virusului SARS-CoV-2, depistată în Japonia

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 11 ianuarie 2021, ora 17:58

Specialiștii de la Institutul Național de Boli Infecțioase din Japonia au declarat că au identificat o nouă mutație a coronavirusului, diferită de cele care s-au răspândit din Marea Britanie și Africa de Sud.

Potrivit RiaNovosti, noua variantă a coronavirusului a fost descoperită pe 6 ianuarie, la patru persoane care au sosit pe 2 ianuarie din Brazilia.

coronavirus japonia
Sursă imagine: Pixabay

Takaji Wakita, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase, a precizat că varianta este diferită de cele care s-au răspândit din Marea Britanie şi Africa de Sud, însă prezintă unele asemănări cu acestea.

„În prezent există puține informații despre compoziția sa genetică. Este dificil de evaluat imediat cât de contagioasă este tulpina sau eficacitatea vaccinurilor împotriva acesteia”, se arată într-un comunicat al Institutului.

Citește și: Varianta sud-africană a coronavirusului. Ce se știe până acum

Sursa citată a menționat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 40 de ani, care a fost internat din cauza dificultăților de respirație, o femeie de 30 de ani care a acuzat dureri în gât și dureri de cap, și despre un adolescent care a prezentat frebră. A patra persoană, o adolescentă, este asimptomatică.

La mijlocul lunii decembrie, în Marea Britanie a fost descoperită o nouă variantă a coronavirusului. Oamenii de știință din grupul consultativ pentru amenințarea virusului respirator nou și emergent (NERVTAG) au precizat că această variantă de virus se răspândește mai repede decât varianta existentă. 

Etichete: varianta sars-cov-2 varianta sud-africana simptome coronavirus mutatie


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 ianuarie 2021, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.