Newsflash
Internaționale

O nouă variantă de SARS-CoV-2, identificată în Marea Britanie

de Florentina Ionescu - dec. 15 2020
O nouă variantă de SARS-CoV-2, identificată în Marea Britanie

Potrivit secretarului din domeniul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, o nouă variantă de coronavirus ar putea fi cauza creșterii numărului de cazuri de infecții în această țară.

Totodată, secretarul din Sănătate spune că această variantă de virus ar putea fi legată de răspândirea rapidă a SARS-CoV-2 în sud-estul Angliei, scrie The Guardian.

tulpină nouă de sars-cov-2 in marea britanie

Potrivit sursei citate, o nouă variantă de virus a fost identificată în Regatul Unit al Marii Britanii, după cum a dezvăluit secretarul din Sănătate, Matt Hancock sugerând că varianta aceasta ar putea fi asociată cu răspândirea rapidă a virusului în regiunea de sud-est a Angliei.

Cazurile infectate cu noua variantă au fost identificate în aproape 60 de zone, a dezvăluit secretarul Matt Hancock, deși acesta a subliniat că recomandările clinice sugerează că a fost „puțin probabil” ca mutația să nu răspundă la un vaccin.

„În ultimele câteva zile, grație capacităților noastre de top în genomică, în Marea Britanie am identificat o nouă variantă a coronavirusului care ar putea fi asociată cu răspândirea virusului în sud-estul Angliei”, a declarat luni Matt Hancock.

Acesta a adăugat că analiza inițială sugerează că această variantă de virus se răspândește mai repede decât varianta existentă. Autoritățile din UK au identificat peste 1.000 de cazuri cu această variantă a SARS-CoV-2, predominant în sudul Angliei, deși cazuri de infecție cu această variantă au fost identificate în aproape 60 de zone diferite, iar numărul cazurilor crește rapid.

„Variante similare au fost identificate în alte țări în ultimele câteva luni. Noi am informat Organizația Mondială a Sănătății despre această nouă variantă, iar Public Health England lucrează din greu pentru a continua analiza experților”, a completat secretarul.


Notă autor:

Credit foto: Elena Mozhvilo de la Unsplash

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe