Newsflash
Internaționale

Branțuri concepute pentru a preveni leziunile de picior diabetic

de Florentina Ionescu - apr. 14 2022
Branțuri concepute pentru a preveni leziunile de picior diabetic

Cercetătorii au creat un design special pentru branțuri care modulează presiunea, pentru a preveni ulcerațiile cauzate de diabetul zaharat.

Pentru că pacienții cu diabet zaharat au zone în care și-au pierdut sensibilitatea la nivelul picioarelor, ei nu aplică o presiune corectă pe fiecare picior atunci când merg, așa cum este necesar, iar acest lucru poate duce la apariția unor ulcere venoase, care se pot agrava. 

branturi prototip
Branțuri prototip - foto de la University of Texas at Arlington

Astfel, au fost create noi branțuri experimentale, cercetătorii având această problemă în minte, pentru că aceste branțuri schimbă presiunea pentru persoana care le poartă, scrie newatlas.com.

Dispozitivele acestea sunt alcătuite din două straturi și sunt dezvoltate de o echipă condusă de Muthu Wijesundara, în cadrul Universității Texas din Arlington.

Folosind senzori integrați, branțurile monitorizează în mod continuu tiparul de pășire. Pentru a evita presiunea prelungită exercitată în oricare dintre zonele de pe talpă, branțurile acestea schimbă periodic și în mod automat tiparul sau patternul de pe talpă, pompând un lichid în mod selectiv în interiorul sau în exteriorul unei rețele de „celule” de pe suprafața fiecărui branț.

Tehnologia aceasta, arată sursa citată, poate fi adaptată astfel încât să poată fi folosită și purtată de persoanele care au un număr diferit de kilograme (masă corporală diferită).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe