Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Asistent virtual de insulinoterapie

de Florentina Ionescu - dec. 1 2023
Asistent virtual de insulinoterapie

Datorită unui start-up din ecosistemul românesc, ce activează în domeniul health tech, pacienţii cu diabet zaharat au la dispoziţie un aliat în administrarea insulinei.

Recent, am discutat cu un reprezentant al InsulLoc. Soluţia creată de acest start-up este un asistent virtual de insulinoterapie. Cu ajutorul unei aplicaţii sunt identificate locurile optime de injectare a insulinei, pentru a evita complicaţiile. 

Abdomenul este scanat cu o aplicaţie, sunt găsite astfel zonele optime pentru injectare, iar mâna care ţine penul de insulină este ghidată în acele zone unde nu s-au făcut anterior injecţii. În plus, se verifică și doza de insulină – dacă este corectă cu cea indicată de pacienţi în setările iniţiale, a explicat Emilia Breban, reprezentant InsulLoc (www.insulloc.com), pentru Viaţa Medicală. 

Totodată, aplicaţia creează un registru în care sunt notate toate locurile anterioare de injectare. Utilizatorul își poate descărca din aplicaţie rapoarte, care pot fi văzute atât de pacienţi, cât și de doctori.

Dacă insulina este injectată în același loc, pe termen lung ţesutul gras se poate subţia (lipoatrofie) sau îngroșa (lipohipertrofie), pot apărea chiar și noduli sub piele.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe