Newsflash
ACTUALITATE REUNIUNI Știri

Forumul Român de Diabet împlinește cinci ani

de Florentina Ionescu - apr. 3 2024
Forumul Român de Diabet împlinește cinci ani

Marți, 9 aprilie, cu ocazia împlinirii a cinci ani de existență, vor fi celebrate progresul și angajamentul Forumului Român de Diabet de a îmbunătăți îngrijirea persoanelor cu diabet.

Totodată, reprezentanții forumului vor împărtăși celor prezenți planurile și viziunea pentru următorii cinci ani.

Alături de reprezentanțiii Forumului Român de Diabet, evenimentul va găzdui autorități, societăți medicale, asociații, jurnaliști, parteneri și profesioniști din comunitatea medicală, participanți și speakeri de la cele mai importante organizații internaționale din domeniul diabetului, se arată pe o rețea socială

Vor avea loc momente speciale de recunoaștere, în care vor fi evidențiate contribuțiile remarcabile ale experților și profesioniștilor din cadrul Forumului.

„Întrucât fiecare proiect este rezultatul angajamentului colectiv al membrilor Forumului, de la programe de educație și conștientizare, până la proiecte pilot de screening, reînnoim angajamentul nostru pentru colaborare, promovarea și dezvoltarea proiectelor relevante și de a contribui astfel la îmbunătățirea calității vieții în comunitatea afectată de diabet”, au transmis organizatorii. 

Conferința din 9 aprilie va avea următoarea structură: 

  • Deschiderea evenimentului 
  • Istoric și realizări
  • Discursuri și mesaje din partea invitaților
  • Prezentarea planurilor următoare
  • Sesiune de Networking și Socializare. 

Reamintim că Forumul Român de Diabet este prima platformă de colaborare multi-stakeholder: asociații de pacienți, autorități din mai multe domenii, societăți medicale și reprezentanți ai producătorilor de medicamente. 

Proiectul se desfășoară într-un cadru de parteneriate între Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, asociații de pacienți și Grupul de Lucru Diabet al ARPIM. Inițiativa se alătură celei similare create la nivelul Federației Europene a Industriilor și Asociațiilor Farmaceutice și Forumului European al Diabetului. 

Eforturi în dezvoltarea de proiecte comune 

An de an, Forumul Român de Diabet a investit eforturi semnificative în dezvoltarea de proiecte comune; acestea nu sunt doar inițiative izolate, ci acțiuni strategice care aduc valoare comunității de diabet și care reflectă clar prioritățile asumate de Forum.

Proiectul Forumul Român de Diabet a demarat în anul 2019, pornind de la dezideratul de a aduce împreună toți factorii interesați de problema diabetului zaharat într-un spațiu de colaborare autentic și durabil. În cadrul acestei platforme, membrii Forumului contribuie cu energia și cunoștințele proprii, devenind împreună un motor al schimbării pozitive și transformând ideile în acțiuni concrete și inovatoare. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe