Newsflash
Internaționale

Al doilea vaccin rusesc anti-COVID are o eficacitate de 94% la vârstnici

de Dorina Novac - apr. 9 2021
Al doilea vaccin rusesc anti-COVID are o eficacitate de 94% la vârstnici

EpiVacCorona, al doilea vaccin rusesc anti-COVID după Sputnik V, are o eficacitate de 94% la persoanele vârstnice şi oferă imunitate cel puţin un an, declară cercetătorii ruși.

Alexandr Semionov, directorul centrului Vektor care a dezvoltat vaccinul EpiVacCorona, a precizat că testele clinice la care au participat persoane cu vârste de peste 60 de ani au relevat că folosirea vaccinului generează anticorpi eficienţi în 94% din cazuri, iar pentru celelalte protejează împotriva unei forme grave a infecţiei.

EpiVacCorona

Acesta a mai subliniat că EpiVacCorona funcţionează împotriva tuturor variantelor (coronavirusului) cunoscute, împotriva celei britanice, sud-americane şi sud-africane, putând fi modificat rapid pentru a fi adaptat şi altor variante ce ar putea să apară, scrie Agerpres.

Directorul centrului Vektor a vorbit și despre durata imunităţii. El a menţionat un an, deşi „teoretic ar trebui să fie doi ani”.

Citește și: Autoritățile din Rusia susțin că au dezvoltat un vaccin anti-COVID cu eficiență de 100%

„Nu ne hazardăm deocamdată să dăm o estimare oficială, pentru că a trecut puţin timp. Primii vaccinaţi au fost imunizaţi foarte recent”, a explicat directorul centrului Vektor, amintind că EpiVacCorona se află în prezent în faza a treia a testelor clinice.

Potrivit sursei citate, acest vaccin este administrat în două doze şi generează cantitatea necesară de anticorpi la circa 42 de zile după prima injecţie.

Luna acesta vor fi produse 1,5 milioane de doze de EpiVacCorona, cantitate ce va creşte la 3 milioane în luna mai şi 5 milioane în iunie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe