Newsflash
Internaționale

Guatemala: peste un milion de doze de vaccin Sputnik au expirat

de Florentina Ionescu - mar. 1 2022
Guatemala: peste un milion de doze de vaccin Sputnik au expirat

Peste un milion de doze de vaccin Sputnik anti-COVID au expirat în Guatemala. Motivul? Nimeni nu vrea să facă acest vaccin.

Autoritățile din domeniul Sănătății din Guatemala au declarat că peste un milion de doze de vaccin rusesc Sputnik împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 au expirat, deoarece nimeni din țară nu vrea să se imunizeze cu acest vaccin, scrie Associated Press

Sputnik V

Ministrul Sănătății din această țară, Francisco Coma, a declarat luni că este vorba de o „respingere” din partea populației față de acest vaccin, chiar dacă o proporție mare a populației din Guatemala a rămas nevaccinată anti COVID.

Doar 43% din cei 12,6 milioane de locuitori cu vârsta de peste 11 ani din această țară sunt vaccinați cu schemă completă, iar în total, populația Guatemalei ajunge la 17 milioane, arată publicația citată.

Este neclar dacă locuitorii Guatemalei au unele îndoieli cu privire la vaccinul rusesc sau dacă motivul este că nu doresc să facă niciun fel de vaccin împotriva COVID-19.

„Noi am încercat să punem la dispoziție publicului toate vaccinurile, de la diferiți producători. Din păcate, a existat o respingere în rândul populației față de vaccinarea împotriva COVID-19”, a declarat Francisco Coma.

Vaccinurile Sputnik expirate vor costa guvernul acestei țări aproximativ 11 milioane de dolari, a mai spus Francisco Coma.

Alte 1,7 milioane de doze (din cea de-a doua doză de vaccin Sputnik), care are o compoziție diferită față de prima doză, vor expira în luna martie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe