Newsflash
Internaționale

Autoritățile din Rusia susțin că au dezvoltat un vaccin anti-COVID cu eficiență de 100%

de Dorina Novac - ian. 20 2021
Autoritățile din Rusia susțin că au dezvoltat un vaccin anti-COVID cu eficiență de 100%

Vaccinul candidat împoriva COVID-19 EpiVacCorona, al doilea înregistrat în Rusia, s-a dovedit a fi eficient 100% în prima fază a testelor clinice, a anunţat Rospotrebnadzor.

Datele, bazate pe studiile de fază I și II, au fost publicate înainte de începerea unui studiu mai mare de fază III, care vizează în general mii de participanţi, dintre care un grup este vaccinat un placebo, scrie Reuters.

vaccin Rusia
Sursă imagine: Pixabay

„Eficienţa vaccinului are la bază eficienţa sa imunologică şi preventivă”, a precizat autoritatea rusă pentru protecţia consumatorului Rospotrebnadzor, potrivit agenţiei rusă de presă TASS.

Sursa citată menționează că conform rezultatelor primei şi celei de a doua faze a testelor clinice, eficienţa imunologică a vaccinului EpiVacCorona este de 100%.

Studiile de fază I și II au testat siguranța vaccinului, efectele secundare și imunogenitatea potențialului vaccin la 100 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.

„De obicei, testele de vaccin în stadiu incipient pe oameni se bazează pe analize de sânge care arată un răspuns imun la participanții care nu au fost expuși la virus, în timp ce rezultatele studiilor mai mari în stadiu târziu se bazează pe infecțiile reale suferite de participanți în viața lor normală”, transmite sursa citată.

Rusia a început să testeze EpiVacCorona, dezvoltat de Institutul Vektor din Siberia, în noiembrie.

Citește și: Rușii vaccinați anti-COVID vor primi ecusoane în loc de măști

La începutul acelei luni, Moscova a declarat că celălalt vaccin aprobat, Sputnik V, are o eficiență de 92%, potrivit unor rezultate provizorii.

Rusia a anunțat că își propune să vaccineze 60% din populație împotriva COVID-19, până la finalul lui 2021, și a demarat săptămâna aceasta o campanie de vaccinare în masă.

EpiVacCorona va fi utilizat în vaccinări în masă din martie, a declarat vicepremierul Tatiana Golikova pentru agenția de știri Interfax.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe