Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Zentiva își extinde capacitatea de producție prin finalizarea achiziției fabricii din India

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 2 iunie 2020, ora 11:14

Grupul Zentiva, prezent și pe piața din România, anunță finalizarea achiziției unității de producție din Ankleshwar, India, de la compania Sanofi.

Potrivit unui comunicat de presă, Zentiva își crește numărul de unități de producție deținute integral la nivel mondial și va putea să sprijine mai mulți pacienți cu medicamente generice de înaltă calitate, la prețuri accesibile.

Zentiva_Ankleshwar_

„Înregistrăm în continuare o dezvoltare susținută, iar finalizarea acestei achiziții reprezintă o etapă importantă pentru compania noastră. (...) Avem o rețea solidă de producție, în creștere, care, alături de noua capacitate de producție, ne va permite să răspundem evoluției accelerate a cererii pentru medicamentele pe care le producem și să creștem controlul asupra lanțului de aprovizionare, asigurând un flux continuu de livrare și un răspuns rapid la nevoile pacienților”, a declarat Nick Haggar, chief executive Officer al Zentiva.

Tranzacția se încadrează în deciziile strategice de creștere ale Zentiva, valorificând achizițiile anterioare - Creo Pharma în Marea Britanie, Solacium în România și achiziția operațiunilor Alvogen din Europa Centrală și de Est, finalizată în aprilie 2020.

Această ultimă achiziție din India se desfășoară în paralel cu investițiile curente, în valoare de mai multe milioane de euro, derulate la fabricile cheie ale Zentiva din Praga și București.

 „Ne bucurăm să contribuim la succesul Zentiva în obiectivul său de a răspunde cererii în creștere pentru medicamente accesibile de înaltă calitate”, a menționat Ashwani Sood, director al fabricii din Ankleshwar.

Etichete: zentiva medicamente generice fabrici

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.