Newsflash
Industria farmaceutică

Zsolt Baranyai preia conducerea fabricilor Zentiva din România

de Dorina Novac - apr. 7 2023
Zsolt Baranyai preia conducerea fabricilor Zentiva din România

După 37 de ani în cadrul fabricii Zentiva din București, Margareta Tănase se retrage din activitatea profesională și predă ștafeta lui Zsolt Baranyai la conducerea celor două fabrici deținute de Grupul Zentiva în România.

Zsolt Baranyai are o experiență profesională de peste 15 ani în domeniul producției, dobândită în companii din industria de gaze naturale și farmaceutică.

Zentiva

Timp de 5 ani, Zsolt Baranyai și-a desfășurat activitatea în Teva Pharmaceutical, unde a deținut diverse roluri de management, precum director de Aprovizionare Produse, director Excelență Operațională și Management de Proiect, director senior al Lanțului de Aprovizionare și director senior de Operațiuni.

Citește și: Zentiva România a primit certificarea Top Employer 2023

„În ultimii 3 ani, a fost director general al Xellia Pharmaceuticals, lucrând în domeniul substanțelor farmaceutice active (API). Pe parcursul carierei sale, a coordonat proiecte de remediere a conformității și de transformare, a fost responsabil pentru transferurile de tehnologie și managementul portofoliului de produse și a creat o cultură lean și de dezvoltare continuă în echipele pe care le-a condus”, se arată într-un comunicat.

Margareta Tănase își încheie cariera profesională la Zentiva, companie căreia i-a dedicat 37 de ani. Aceasta a fost parte din echipele care au făcut posibile evoluțiile majore ale fabricii din București – de la Uzina de Medicamente București la Sicomed și Zentiva – și a contribuit decisiv la toate etapele de transformare într-un producător modern de medicamente, lider al pieței locale de medicamente generice.

Timp de 15 ani, Margareta Tănase a condus operațiunile industriale, inițial pentru fabrica Zentiva SA, iar ulterior și pentru fabrica Labormed, achiziționată de Grupul Zentiva în 2020. Margareta Tănase a format și inspirat generații de profesioniști.

„Suntem profund recunoscători Margaretei Tănase pentru exemplul personal de înaltă ținută profesională și umană, pentru loialitate, integritate și dedicare față de Zentiva, angajații săi, pacienți și pentru profesie. Margareta a cultivat, cu un stil unic de leadership, un spirit al respectului, responsabilității, al învățării și al eficienței. Îi mulțumim și îi urăm cu drag să se bucure de o odihnă activă după o viață profesională de excepție. Îi urăm bun venit lui Zsolt Baranyai alături de Zentiva, un profesionist cu un parcurs profesional extraordinar. Zsolt are misiunea să continue performanțele pe care le-a dovedit în cariera sa și, la conducerea operațiunilor de producție din România, să ducă mai departe ritmul de creștere al producției Zentiva, să atragă, să mențină și să dezvolte echipele celor două fabrici”, a declarat Simona Cocoș, director general Zentiva România și Republica Moldova.

În România, grupul Zentiva reunește companiile Zentiva S.A., Labormed-Pharma SA și Labormed Pharma Trading SRL (fostă Alvogen România SRL).

Grupul este un furnizor important de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, inclusiv terapia durerii, urologie, gastrointestinale, reumatologie și arii strategice precum oncologie, cardiovascular, diabet, aparat respirator și OTC.

„Mulțumesc Zentiva pentru toate oportunitățile pe care mi le-a oferit. Mi-am petrecut aici o mare parte din viață, sunt recunoscătoare și mă consider foarte norocoasă pentru că am lucrat într-o companie cu o misiune atât de generoasă, de a oferi românilor medicamente moderne și accesibile. Este o companie pe care eu o am considerat-o a doua casă, care mi-a solicitat toate capacitățile în cel mai bun fel posibil. Cel mai mult le mulțumesc colegilor mei, pentru umanitatea lor, pentru seriozitate și profesionalism. Vă urez succes tuturor, iar lui Zsolt îi urez să aibă parte de o carieră la fel de frumoasă și interesantă ca a mea și la fel de lungă alături de Zentiva și oamenii săi”, a declarat Margareta Tănase.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe