Newsflash
Industria farmaceutică

APMGR și-a ales noua conducere și are noi membri

de Dorina Novac - mar. 6 2023
APMGR și-a ales noua conducere și are noi membri

APMGR, asociația care reunește companiile producătoare de medicamente generice și biosimilare prezente pe piața locală, și-a desemnat conducerea pentru un nou mandat de 2 ani.

Simona Cocoș, director general Zentiva România și Republica Moldova, a fost realeasă ca președinte al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) în cadrul Adunării Generale din 2 martie 2023, acesta fiind al doilea mandat.

simona cocos

Din Consiliul Director mai fac parte Daniel Bran, vicepreședintele APMGR, director general Accord Healthcare România, Arina Gholmieh, director general Egis Pharmaceuticals România, Thodoris Dimopoulos, director general Sandoz România.

Citește și: Trei femei puternice din Sănătate

În cadrul întâlnirii s-a aprobat și adeziunea companiilor Antibiotice SA și Terapia SA, doi dintre cei mai importanți producători de medicamente din România, care au devenit membri cu drepturi depline ai asociației.

În noul său mandat, președintele APMGR va continua să susțină evoluția sistemului românesc de sănătate, creșterea accesului pacienților la tratamente moderne și pentru sustenabilitatea bugetelor publice.

„Misiunea și obiectivele APMGR sunt în totală concordanță cu nevoile pacienților, viitorul sistemului de sănătate, precum și cu interesele strategice ale României. Medicamentele generice și biosimilare aduc democratizarea accesului la tratamente datorită prețului accesibil. Acum, accesul pacienților la tratamente trebuie nu doar extins, ci mai ales protejat. Problemele de disponibilitate ale medicamentelor, cele istorice, dar și cele din prezent, se vor suprapune peste presiunea sistemului de sănătate de a trata mai mulți pacienți, cu o speranță de viață mai mare, dar și mai bolnavi. Un exemplu: în ultimii 6 ani, valoarea consumului trimestrial de medicamente necondiționate a crescut cu 50%. Principalele creșteri nominale le-au înregistrat citostaticele și antidiabeticele orale. Aceste creșteri pun presiune pe bugetul de sănătate. Peste tot în lume, medicamentele generice și biosimilare au demonstrat capacitatea de a genera economii de cost considerabile pentru bugetele publice, resurse financiare disponibile care pot trata mai mulți pacienți. România este încă foarte departe de acest câștig. O parte din soluție este eliminarea barierei la intrare pe piață și adopția într-un procent crescut a medicamentelor generice și biosimilare. Politicile de sănătate și reglementările trebuie să evolueze pentru ca milioane de pacienți să beneficieze de dreptul la sănătate. În noul mandat, împreună cu membrii asociației vom continua dialogul cu autoritățile pentru a susține adopția și prescrierea genericelor și biosimilarelor. Salut decizia companiilor Terapia și Antibiotice Iași de a ni se alătura, sunt companii importante cu facilități de producție. Împreună vom continua să milităm pentru pentru un mediu de operare sustenabil și predictibil”, a declarat Simona Cocoș, președinte APMGR.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe