Newsflash
ACTUALITATE Știri

Rafila: Accesul la medicamente generice reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii

de Magdalena Tănăsescu - apr. 25 2024
Rafila: Accesul la medicamente generice reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii

Pentru Ministerul Sănătăţii, dar şi pentru politica din cadrul Uniunii Europene, accesul la medicamente generice reprezintă o prioritate, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Cred că în această discuţie legată de generice şi de medicamentele originale nu este vorba despre o competiţie în mod normal, trebuie să fie vorba despre un acces corect al pacienţilor la medicaţie, pentru că nu putem să privăm marea majoritatea a pacienţilor dintr-o ţară de medicamentele generice care sunt accesibile ca şi preţ în primul rând, acoperă toată paleta de arii terapeutice. Inclusiv mă refer la cele oncologice, pentru că multe dintre medicamentele oncologice sunt medicamente generice şi lucrul acesta trebuie să fie foarte clar - accesul la medicamente generice reprezintă o prioritate şi pentru Ministerul Sănătăţii şi în general pentru politica din cadrul Uniunii Europene”, a spus ministrul Sănătăţii.

Acesta a precizat că o componentă importantă este legată de sprijinirea industriei farmaceutice româneşti.

„Mai este o componentă legată de sprijinirea industriei farmaceutice româneşti. Ea are loc în momentul faţă. Sunt companii importante din România. Statul român este acţionar majoritar la una singură, la Antibiotice Iaşi, dar şi acolo şi la alte companii care sunt cu capital privat exclusiv există un interes încât această industrie să fie sprijinită, pentru că ea pe de o parte aduce resurse de natură economică şi pe de altă parte oferă şi acces la medicamente care au preţuri rezonabile şi acoperă toate ariile terapeutice”, a arătat Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Oficialul a participat la conferinţa „Sustenabilitatea şi predictibilitatea sistemului de sănătate. Rolul medicamentelor generice şi biosimilare”, organizată de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe