Newsflash
Știri

Ministerul Sănătății: Ajutor umanitar pentru Siria

de Dorina Novac - feb. 27 2023
Ministerul Sănătății: Ajutor umanitar pentru Siria

La propunerea Ministerului Sănătății, sâmbătă, 25 februarie, au fost transportate, conform Hotărârii CNSU, medicamente și materiale sanitare pentru ajutorarea populației afectate de cutremurele devastatoare din Siria.

Este vorba despre antibiotice, analgezice, antiinflamatoare și alte medicamente necesare tratării pacienților din această țară.

ajutor Siria

„Doresc să îmi exprim din nou solidaritatea și compasiunea pentru victimele cutremurelor dezastruoase care au avut loc recent. Răspunsul rapid la apelul umanitar lansat către producătorii de medicamente în vederea donării de produse farmaceutice și materiale sanitare, a fost înregistrat din partea companiilor farmaceutice Antibiotice Iași, Terapia SA și Zentiva SA cărora le mulțumesc pentru ajutorul oferit”, a declarat ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila.

Citește și: Crucea Roșie Română a trimis un convoi cu ajutoare umanitare în Turcia

Potrivit Ministerului Sănătății, cei 52 de paleți cu medicamente au fost colectați și pregătiți de compania C.N. Unifarm SA, prin Centrul Național Farmaceutic recent înființat.

„Transportul medicamentelor către aeronavele militare a fost realizat de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, cărora le mulțumim. Medicamentele sunt transportate astăzi pe cale aeriană cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale conform Hotărârii CNSU”, transmite Ministerul Sănătății.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe