Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Studiu: un medicament eficient împotriva unei enzime a virusului SARS-CoV-2

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 15 aprilie 2020, ora 10:50

Potrivit presei străine, medicamentul remdesivir se află deja în studiile clinice pe om, în căutarea unui tratament pentru COVID-19, boala cauzată de coronavirusul SARS-CoV-2.

Oamenii de știință de la Universitatea Alberta (mai precis, University of Alberta Faculty of Medicine & Dentistry) au arătat că medicamentul remdesivir este extrem de eficient în stoparea mecanismului de replicare a coronavirusului care cauzează COVID-19, potrivit unei cercetări noi care a fost publicată recent în „Journal of Biological Chemistry”.

studiu medicament antiviral covid19

Lucrarea oamenilor de știință a urmărit îndeaproape cercetarea publicată de același laborator la sfârșitul lunii februarie, care a demonstrat modul în care medicamentul a funcționat împotriva virusului care provoacă MERS (Sindromului Respirator al Orientului Mijlociu), un coronavirus înrudit.

Cercetătorii au fost foarte optimiști, sperând că vor găsi aceleași rezultate împotriva virusului SARS-CoV-2.

„Am obținut rezultate aproape identice cu cele pe care le-am raportat anterior în cazul MERS, așa că vedem că remdesivir este un inhibitor foarte puternic pentru polimeraza coronavirusului”, a declarat Matthias Götte, șeful departamentului de microbiologie medicală și imunologie de la University of Alberta, potrivit sciencedaily.com.

Noua cercetare a echipei lui Matthias Götte demonstrează în detaliu cum funcționează remdesivir, care a fost dezvoltat în 2014 pentru a lupta contra epidemiei de Ebola. El arată că dacă se țintește polimeraza, virusul nu se poate răspândi, așa că este o țintă foarte logică pentru tratament, arată Matthias Götte. El mai explică și că aceste polimeraze (enzime care sintetizează lanțuri lungi de polimeri sau acizi nucleici) sunt păcălite, astfel că inhibitorul ajunge să fie încorporat de multe ori, iar virusul nu se mai poate replica.

Potrivit lui Matthias Götte, dovezile din acest studiu, pe lângă cele din studiile publicate anterior, realizate pe animale și pe modele de culturi de celule, înseamnă că remdesivir poate fi clasificat drept un „antiviral cu acțiune directă” împotriva SARS-CoV-2, un termen care a fost prima dată folosit pentru a descrie clasele mai noi de antivirale care interferă cu pașii specifici ai ciclului de viață ai virusului care provoacă hepatita C.

Sursa foto: Pixabay

Etichete: tratament covid-19 tratamente tratament coronavirus antivirale medicament antiviral remdesivir

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC