Newsflash
Industria farmaceutică

Parteneriat între Code for Romania și AstraZeneca

de Florentina Ionescu - mai 12 2021
Parteneriat între Code for Romania și AstraZeneca

Code for Romania și AstraZeneca au anunțat un parteneriat pentru servicii de sănătate mai eficiente în România.

Asociația Code for Romania anunță demararea unui parteneriat important alături de compania AstraZeneca, susținător al domeniului „Sănătate” din cadrul programului Civic Labs. Prin acest program sunt cercetate, prototipate și testate soluții digitale pentru societatea românească, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. 

parteneriat

Până în primăvara anului 2022, AstraZeneca este partenerul domeniului sănătate, în cadrul căruia Code for Romania caută soluții pentru servicii de sănătate mai bune pentru români.

Accesul la servicii funcționale de sănătate reprezintă o nevoie fundamentală a oricărei societăți, fie că vorbim despre nivelul de prevenție, intervențiile de urgență sau tratamentele complexe pe termen lung.

În plan local, comunitățile au de parcurs un drum dificil chiar și în ceea ce privește accesul la servicii medicale de bază. Barierele geografice, financiare și de cunoaștere îi împiedică pe mulți membri ai societății să beneficieze de servicii ce intră sub incidența drepturilor fiecărui cetățean.

Cu sprijinul AstraZeneca, prima companie farmaceutică ce se alătură acestui demers de digitalizare în sănătate, asociația Code for Romania va încerca în anul care urmează să acopere aceste aspecte dezvoltând instrumente tehnologice care să funcționeze în sprijinul pacienților și al profesioniștilor din domeniul sănătății pentru a fluidiza întregul sistem, se arată în același comunicat.

„În cadrul programului Civic Labs, proiectăm soluții digitale pentru problemele României. Fiecare soluție pe care ajungem să o propunem trece printr-un proces complex de cercetare, prototipare, dialog cu cei mai importanți actori din domeniu și apoi testare, deoarece scopul nostru este acela ca soluțiile să producă în mod autentic schimbare în bine. Ultimul an a pus reflectorul pe domeniul sănătății și pe toate lucrurile pe care ar trebui să le avem pentru a asigura un acces cât mai bun la servicii de sănătate eficiente și de calitate pentru toți cetățenii. Nu am putea porni pe un asemenea drum complex fără un partener puternic care să aibă și experiență în acest domeniu de mare impact”, a declarat Olivia Vereha, co-fondator și Chief Operations Officer la Code for Romania.

Digitalizarea este unul dintre obiectivele strategice atât în plan european cât și pentru țara noastră, iar pandemia a reliefat cât de importanta și necesara este aceasta în toate domeniile, dar în principal în sănătate, este de părere Radu Rășinar, reprezentant al companiei AstraZeneca. 

„AstraZeneca are un numar mare de colaborari la nivel internațional cu diverse ecosisteme de inovație și digitalizare. Ne bucurăm să începem parteneriatul cu Code for Romania și să explorăm împreună noi abordări digitale, centrate pe nevoile identificate în sistemul de sănătate și care să vină în sprijinul pacienților, medicilor și autorităților din România. Considerăm esențială colaborarea între toți actorii din sistem pentru identificarea celor mai potrivite soluții, implementabile rapid și care să aducă o schimbare in bine pentru societatea românească”, a declarat Radu Rășinar, Area Vice President Central Eastern Europe & Baltics și Country President România la AstraZeneca.

Gestiunea eficientă și transparentă a datelor

Sănătatea este unul dintre pilonii de dezvoltare ai unei națiuni, iar digitalizarea în serviciile de sănătate intervine în aspecte importante atât pentru pacienți cât și pentru profesioniștii din domeniu.

Una dintre principalele zone pe care obiectivul asumat le va acoperi este aceea de gestiune eficientă și transparentă a datelor, fără de care nu putem avea o imagine clară asupra eficienței acțiunilor din sistem.

De asemenea, o componentă esențială este cea a educației și formării și, în plus, digitalizarea poate ajuta la crearea de fluxuri de date și interconectivitate care nu ar fi fost altfel posibile.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe