Newsflash
Industria farmaceutică

Cum blochezi poarta de intrare a virusurilor respiratorii

de Dr. Laura Davidescu - oct. 12 2021
Cum blochezi poarta de intrare a virusurilor respiratorii

Persoanele adulte și copiii care vor să se ferească mai bine de virusurile respiratorii au la dispoziție un spray oral care blochează cu succes multiplicarea virusurilor în gură și faringe.

Toamna, 30% dintre copii se confruntă cu o formă de răceală sau gripă, iar frecventarea școlilor și a grădinilelor în plină pandemie contribuie cu expunerea lor la numeroase virusuri și bacterii patogene.

„Starea de sănătate a copiilor se menține cu obiceiuri sănătoase, respectarea măsurilor de igienă, odihnă suficientă, activitate fizică, o alimentație echilibrată și întărirea sistemului imunitar pentru a putea face față provocărilor reprezentate de virusurile și bacteriile cu care se pot întâlni”, spune dr Cezarina Matei, medic de familie cu competențe în pediatrie.

img_2Gura și nasul sunt poarta de intrare a virusurilor în corp, așa că e nevoie să fim cu băgare de semă ca să ne protejăm, să ne spălam des pe mâini, să curățăm des nasul copiilor de mucozități. Un alt detaliu important de care să ținem cont este să nu creăm un mediu propice dezvoltarii germenilor și virusurile care pătrund prin nas sau gură, alunecă în gât și de acolo încep să se multiplice.

Ce putem face? Înainte de ieșirea din casă, părinții și copiii pot aplica ViruProtect STADA, un spray care inactivează virusurile, nepermițându-le multiplicarea. Acesta acționează prin captarea și deshidratarea virusurilor, realizată de glicerol, și prin dizolvarea membranei proteice de către enzima numită tripsină, ce se află în compozitia produsului”, îi sfătuiește medicul Cezarina Matei pe părinți.

ViruProtect_spray_20 ml_puf
ViruProtect captează și deshidratează virusurile direct la poarta de intrare în organism.

Cum acționează ViruProtect STADA

Formula produsului combină glicerol, care formează o barieră ce captează virusurile și calmează mucoasa inflamată, și tripsină, enzima naturală care dezactivează virusurile și împiedică multiplicarea acestora). Astfel spray-ul oral creează o barieră care protejează cavitatea bucală și faringele, împiedicând infectarea căilor respiratorii inferioare. Produsul dezactivează rhinovirusuri, virusul gripal uman de tip A, coronavirusul uman, virusul respirator sincițial, adenovirusurile, reducând cu până la 99,9% încărcătura virală.

Produsul s-a lansat la începutul anului 2021, după cum Viața Medicală a scris aici.

Citește și:

Când începe campania de vaccinare antigripală gratuită

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe