Newsflash
Industria farmaceutică

Spray oral care dezactivează virusurile de răceală și gripă, inclusiv SARS-CoV-2

de Redacția Viața Medicală - ian. 19 2021
Spray oral care dezactivează virusurile de răceală și gripă, inclusiv SARS-CoV-2

Compania farmaceutică STADA a lansat pe piața din România produsul ViruProtect STADA, un spray oral care blochează și dezactivează virusurile de răceală și gripă, inclusiv SARS-CoV-2.

Noul spray acționează în cavitatea bucală și în faringe și, datorită formulei pe bază de glicerol și tripsină, reușește să inactiveze virusurile cu poartă de intrare aeriană, inclusiv coronavirusul responsabil de declanșarea COVID. Eficiența de reducere a încărcăturii virale este de până la 98,3% în decurs de 20 de minute, după cum arată un studiu in vitro, publicat în semptembrie 2020.

Produse viruprotectCe conține ViruProtect STADA

Formula include glicerol, care deshidratează virusurile și calmează mucoasele inflamate, iar tripsina (enzimă extrasă din cod) are efect de dezactivare a virusurilor și de împiedicare a multiplicării acestora, efectul total fiind de barieră de protecție a căilor respiratorii în fața atacului viral.

Au fost efectuate studii și privind efectul asupra rinovirusurilor, a virusului gripal tip A, virusului sincițial respirator și a adenovirusurilor, precum și a altor tipuri de coronavirus, rezultatul fiind de reducere a încărcăturii virale cu peste 90%.

Produsul se administrează prin pulverizare din două în două ore. Se eliberează fără prescripție medicală și se poate administra preventiv sau la primele semne de răceală sau gripă.

Mai multe detalii despre produs pe www.viruprotect.ro.

S-ar putea să te intereseze și:

Institutul "Cantacuzino" lansează imunomodulatorul Orostim HV

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe