Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Tratamentul minim-invaziv al anevrismelor

de Dr. Diana Andronache - ian. 14 2022
Tratamentul minim-invaziv al anevrismelor

Dispozitivul Cerus Contour este conceput pentru a trata anevrismul bifurcat cu gât larg, prin tehnici minim-invazive, în laboratorul de cateterism.

Contur neurovascularAnevrismul cerebral este o dilataţie focală a pereţilor vaselor cerebrale. Alegerea metodei optime de tratament depinde de mai mulţi factori, precum localizarea, caracteristicile morfologice ale anevrismului (sacular, fusiform), lăţimea gâtului acestuia, prezenţa sau absenţa hematomului și localizarea, dar și starea generală a pacientului.

Un grup de cercetători a descoperit o metodă inovativă și eficientă de tratament al anevrismului bifurcat cu gât larg, acesta fiind în mod tradiţional extrem de dificil de tratat, uneori fără soluţie terapeutică, din cauza dimensiunii crescute și a localizării.

Format dintr-o plasă fină împletită, de dimensiuni foarte mici, dispozitivul Cerus Contour este conceput pentru a trata anevrismul bifurcat cu gât larg, prin tehnici minim-invazive, în laboratorul de cateterism.

Prin implantarea dispozitivului, fluxul sanguin de la nivelul sacului anevrismal este întrerupt și astfel anevrismul scade în dimensiuni. O serie de studii clinice au fost finalizate în Europa, dispozitivul fiind aprobat pentru tratarea anevrismelor cu gât larg. În SUA, studiul clinic care evaluează eficacitatea dispozitivului este acum în curs de desfășurare.

Citiți și: Suturi chirurgicale smart


Notă autor:

https://medicalxpress.com/news/2021-12-tiny-device-titanic-impact-neurosurgeons.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe