Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Monitorizarea eficientă a evoluţiei bolii Parkinson

de Dr. Diana Andronache - sept. 30 2022
Monitorizarea eficientă a evoluţiei bolii Parkinson

Supravegherea mișcărilor și a vitezei de mers a pacienţilor cu boala Parkinson, cu ajutorul unui dispozitiv wireless utilizat la domiciliu, ar putea permite medicilor să monitorizeze progresia bolii.

p3Dispozitivul are dimensiunea unui router Wi-Fi, se montează pe un perete din casă și înregistrează date despre mișcare și viteza de mers utilizând semnale radio. Modificările astfel obţinute sunt potenţiali indicatori ai progresiei și severităţii bolii și ai răspunsului la medicaţie.

Cercetătorii au comparat datele obţinute pe parcursul unui an prin monitorizarea cu ajutorul acestui dispozitiv cu cele obţinute prin măsurători clinice clasice utilizate în evaluarea bolii Parkinson.

Ei au descoperit că medicii ar putea documenta mai eficient răspunsul la tratament și evoluţia bolii cu ajutorul acestui dispozitiv, comparativ cu evaluările periodice din clinică.

Într-un studiu au fost înregistrate date de la unu-două dispozitive montate în casele pacienţilor (34 de pacienţi cu boala Parkinson și 16 participanţi sănătoşi), care ulterior au fost analizate cu ajutorul algoritmilor de învăţare automată.

Prin analiza a peste 200.000 de măsurători ale vitezei de mers, cercetătorii au descoperit că viteza anuală a mersului a scăzut aproape de două ori mai repede la persoanele cu boala Parkinson, comparativ cu adulţii sănătoși.

Viteza mersului s-a îmbunătăţit la scurt timp după ce un pacient și-a luat medicamentele și a scăzut pe măsură ce pacienţii au fost mai puţin complianţi la tratament.

Citiți și: Tratarea pneumoniei cu ajutorul microroboţilor 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe