Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Google lansează boxa inteligentă Nest Hub pentru supravegherea somnului

de Florentina Ionescu - mar. 18 2021
Google lansează boxa inteligentă Nest Hub pentru supravegherea somnului

Cu câteva zile înainte de Ziua Mondială a Somnului, care anul acesta pică vineri, 19 martie, gigantul Google a anunțat că va intra pe piața dispozitivelor pentru supravegherea somnului cu noi funcții ale dispozitivului Nest Hub.

World Sleep Day (Ziua Mondiale a Somnului) este marcată în vinerea de dinaintea echinocțiului de primăvară. Cu alte cuvinte, data exactă a Zilei Mondiale a Somnului se schimbă anual, dar ocazia este marcată întotdeauna într-o zi de vineri, potrivit worldsleepsociety.org

somn google lansare ecran nest hub calitatea somnului

Referitor la calitatea somnului, compania Google și-a anunțat intenția de a intra pe piața device-urilor create pentru supravegherea somnului, iar presa străină a scris despre boxa cu ecran inteligent.

Următorul dispozitiv (care se conectează la internet) al companiei Google va testa dacă utilizatorii au o bună calitate a somnului. Potrivit The Associated Press, noua tehnologie dedicată somnului va fi o trăsătură esențială a celei mai recente versiuni a The Nest Hub de la Google, o boxă inteligentă cu o diagonală a ecranului de 7 inci (aproximativ 17,8 centimetri). 

Nest Hub de la Google calitatea somnului

La fel ca generația anterioară, boxa inteligentă Nest Hub poate să afișeze atât imagini, cât și filmulețe, pe lângă faptul că poate să se ocupe și de sarcini casnice prin intermediul asistentului Google activat prin voce. Însă nu este dotat și cu o cameră foto.

Sursa citată amintește că noua boxă inteligentă se diferențiază de alte dispozitive asemănătoare, în sensul că Nest Hub oferă o bază pentru a ajuta utilizatorii să își mențină sănătatea.

Dacă utilizatorul îi va permite, dispozitivul va monitoriza și tiparele de somn (dacă este așezat lângă pat), iar astfel nu mai există nevoia ca persoana să poarte un dispozitiv de fitness sau orice fel de gadget în pat, care ar putea să-i creeze disconfort.

Acest dispozitiv se bazează pe un chip nou, care utilizează tehnologia radar pentru a detecta mișcarea, cât și profunzimea cu care persoana respiră.

Nest Hub va genera rapoarte săptămânale despre calitatea somnului, cu informații ușor de înțeles despre durata și calitatea somnului, despre cât de frecvent se trezește utilizatorul în timpul nopții și cât de des sforăie, dar și cât de frecvent tușește, fiind dotat și cu alte „trucuri” dezvoltate în colaborare cu specialiștii din cadrul Academiei Americane de Medicină a Somnului (American Academy of Sleep Medicine).

Nest Hub se găsește și în România, în magazinele online de electronice, la un preț variind între 450 și 500 lei.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe