Ce este norovirusul, Mpox sau botulismul se numără printre cele mai frecvente întrebări adresate de români în acest an motorului de căutare Google. Aflați cele mai populare căutări ale anului, în funcție de categorie.
Ca la fiecare sfârșit de an, Google prezintă care au fost cele mai populare căutări ale românilor. Topul căutărilor se realizează pe baza subiectelor „trending", respectiv căutările care au înregistrat o creștere semnificativă față de anul precedent. Acestea indică subiectele și persoanele care au generat cel mai mare interes în România, dar și cele mai populare evenimente, filme, seriale, rețete sau întrebări pe care și le pun conaționalii noștri.
Printre rețeta de ciocolată Dubai, Campionatul European de Fotbal, cine este Călin Georgescu, concertul Coldplay și filmul Dune 2, s-au strecurat însă și câteva întrebări cu tematică medicală, respectiv „Norovirus ce este?", „ARFID ce este?" (tulburare alimentară recent recunoscută - n.r.), „Ce este botulismul?" și „Ce este Mpox".
În topul celor mai căutate diete se mențin dieta DASH și dieta NUPO, dar a intrat timid și dieta lui… Mugur Isărescu.
În 2024, cei de la Google au adăugat la listele anului și căutările legate de Crăciun. Târgurile de Crăciun domină topul de Crăciun, cele mai căutate fiind cele din țară - București, Sibiu, Cluj sau Craiova. Românii se uită și după târgurile de Crăciun din străinătate, Viena și Budapesta fiind pe această listă. Dar ciocolata Dubai este „vedeta” căutărilor anul acesta, dominând două dintre liste - cea a rețetelor și a întrebărilor „Cum?” - și fiind regăsită în top 10 căutări populare. În plus, „Ce este cataiful” este cel mai probabil o căutare legată de ciocolata Dubai, căci cataiful este unul dintre ingredientele ei.
Românii au mai întrebat pe Google „cum se recalculează pensia” sau au căutat diferite informații despre vot, idei de afaceri sau de cadouri, în ce să investească sume mici sau 50.000 euro. De asemenea, au fost nerăbdători să afle câte zile mai sunt până la Crăciun, ce este o persoană „non-binară” și cum se face socata.
Listele au fost create utilizând combinat mai multe servicii și instrumente care ne oferă o imagine detaliată asupra trendurilor de căutare la nivel global și regional. Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public, care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp și termeni utilizați. De asemenea, utilizăm instrumente interne care ne permit să realizăm analize complexe suplimentare. Mai mult, am eliminat spam-ul, căutările de navigare și cele care se repetă. Listele au fost realizate pe baza cifrelor de trafic de pe adrese din România, care au realizat atât căutări pe google.com, cât și pe domeniul local (google.ro) și căutările mobile.
Puteți consulta listele integrale mai jos sau în galeria foto.
Căutări populare
Filme
Seriale
Crăciun
Diete
Rețete
Cum…?
Ce este…?
Idei
Investiții
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe