Newsflash
Internaționale

Epidemie de holeră în Siria

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - sept. 23 2022
Epidemie de holeră în Siria

ONU și-a exprimat îngrijorarea privind situaţia epidemiologică din Siria.  Epidemia de holeră din această zonă reprezintă o adevărată ameninţare pentru populaţie, spun autorităţile.

holera siriaPeste 900 de cazuri suspecte și opt decese au fost raportate în ultimele trei săptămâni. Epidemia s-a concentrat în provinciile Alep și Deir al-Zour. O problemă pare a fi apa contaminată a râului Eufrat, folosită ca apă potabilă și pentru irigarea recoltelor.

Epidemia a fost văzută și ca un indicator al lipsei severe de apă din cauza schimbărilor climatice și a conflictului armat din această regiune. Astfel, temperaturile crescute, căderile de apă reduse cantitativ și fluxul scăzut de la izvoarele turcești au determinat un nivel critic al râului.

Acest lucru, combinat cu deteriorarea infrastructurii pentru alimentarea cu apă și canalizare a lăsat 5 milioane de sirieni care depind de râu să utilizeze apa din surse nesigure. Ministrul Sănătăţii sirian a raportat 20 de cazuri de holeră, inclusiv două decese care au fost confirmate de laboratoarele specializate din nordul provinciei Alep.

Alte patru cazuri au fost confirmate în provincia Latakia, iar două în capitala Damasc. Însă Organizaţia Naţiunilor Unite a avertizat că datele de monitorizare indică un total de 936 de cazuri de diaree severă și cel puţin opt cazuri de decese asociate acestora, care au fost înregistrate începând cu 25 august.

Teste diagnostice rapide, săruri de rehidratare, reechilibrare prin perfuzare intravenoasă au fost asigurate în comunităţile afectate, dar și în alte zone cu risc crescut. Este livrată apă curată prin intermediul autocamioanelor, iar clorinarea apei a fost intensificată.

Holera este o boală diareică acută cauzată de contaminarea apei sau alimentelor cu bacteria Vibrio cholerae. În cazuri severe, boala poate ucide în câteva ore dacă nu este tratată la timp.

Citiți și: Legea transplantului în Uganda


Notă autor:

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-62889885

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe