Newsflash
ACTUALITATE Știri

Herdea (CNAS): Suntem în epidemie de rujeolă; vaccinarea salvează vieți

de Magdalena Tănăsescu - feb. 9 2024
Herdea (CNAS): Suntem în epidemie de rujeolă; vaccinarea salvează vieți

Prevenţia, în special cea prin vaccinare, salvează vieţi, susține preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Valeria Herdea, care a precizat, totodată, că imunizarea pentru această afecţiune se poate face gratuit.

Potrivit Valeriei Herdea, cel mai important lucru este „să previi” şi nu să „ajungi să tratezi”.

Prevenţia poate să salveze starea de sănătate a populaţiei, poate reduce morbiditatea şi, nu în ultimul rând, reduce mortalitatea. (...) Suntem într-un episod în care vrem sau nu vrem să recunoaştem suntem în epidemie de rujeolă. Nu vrem să pierdem vieţi omeneşti, soluţia rămâne să ne vaccinăm. Avem vaccin, avem acces liber, este gratuit, avem o strategie naţională de sănătate care permite vaccinarea mai multor grupuri populaţionale”, a explicat preşedintele CNAS, transmite Agerpres.

Aceasta a precizat că vaccinarea a dovedit că salvează vieţi, aşa cum nicio altă intervenţie nu a reuşit în ultimii 200 de ani.

„Întotdeauna am spus că ţările bogate investesc în prevenţie, iar ţările sărace în tratament. Esenţial pentru noi este transmiterea mesajului că boala poate fi prevenită în special prin vaccinare. Vaccinarea a dovedit că salvează vieţi aşa cum nicio altă intervenţie nu a reuşit în ultimii 200 de ani. (...) Vaccinul reprezintă printre primele zece descoperiri în domeniul sănătăţii preventive. Pentru noi, înţelegerea conceptului de prevenţie este strâns legată de cea de sănătate”, a mai spus Valeria Herdea.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe