Newsflash
OPINII

E-training gratuit pentru asistenţii medicali

de Biroul de Presă ICN - feb. 24 2023
E-training gratuit  pentru asistenţii medicali

ICN și OMS oferă asistenţilor medicali e-training gratuit privind sănătatea mintală, recuperarea și incluziunea în comunitate.

Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN) și Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) colaborează în vederea lansării programului online „QualityRights e-training programme” privind sănătatea mintală, recuperarea și incluziunea în comunitate.

qr_e_training.tmb-1920v
Foto: OMS

 

În contextul comunitar mai larg, persoanele cu probleme de sănătate mintală şi dizabilităţi din această sferă sunt supuse stigmatizării și sunt atinse de inegalităţi care pătrund în toate aspectele vieţii lor. Acest program online are ca obiectiv contribuţia directă la remedierea acestor efecte. Cursul, disponibil gratuit în 11 limbi, acoperă o gamă largă de aspecte relevante pentru asistenţii medicali în formare.

Acestea includ un sprijin mai bun pentru persoanele cu afecţiuni mintale în drumul lor spre recuperare, îngrijirea propriei sănătăţi mintale, precum și a familiei, a prietenilor și a colegilor și abordarea eficientă a stigmatizării, discriminării, abuzului și constrângerii din cadrul serviciilor de sănătate mintală.

Asistenţii medicali din întreaga lume sunt încurajaţi să participe la cursul OMS „QualityRights e-training” și, de asemenea, să împărtășească informaţii referitoare la curs cu colegii, utilizatorii de servicii, familiile lor, partenerii de îngrijire și sprijin, precum și în cadrul reţelelor lor mai largi.

Acest lucru va ajuta la asigurarea unei abordări inovative și foarte necesare în ceea ce privește furnizarea de servicii în care tratamentul, îngrijirile și sprijinul oferite sunt bazate pe drepturi și orientate către recuperare. Înscrierea la curs se poate face accesând link-ul acesta

QualityRights e-training OMS – Prezentare generală a modulelor

Modulul 1: Drepturile omului
Modulul 2: Drepturile omului, sănătatea mintală și dizabilităţile
Modulul 3: Capacitate juridică și dreptul de a decide (inclusiv un studiu
de caz avansat)
Modulul 4: Încetarea constrângerilor, a violenţei și a abuzului
Modulul 5: Servicii de calitate și incluziune în comunitate
Modulul 6: Sănătate mintală, bunăstare și recuperare

Citiți și: Perfecţionare medicală în regim hi-tech

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe