Newsflash

Biroul de Presă ICN


ICN îndeamnă COP28 să treacă la fapte

de Biroul de Presă ICN - dec. 15, 2023

ICN se alătură altor organizaţii din domeniul sănătăţii, pentru a-și exprima nemulţumirea, în cadrul conferinţei COP28, privind lipsa de progres a acţiunilor de combatere a schimbărilor climatice.

Asistenţii medicali, element-cheie în atingerea obiectivelor OMS

de Biroul de Presă ICN - sept. 22, 2023

Acoperirea universală cu servicii de sănătate va fi realizată până în 2030 doar dacă va exista o creștere semnificativă a investiţiilor în profesia de asistent medical.

BBC, interesat de poziţia ICN privind recrutările din ţările sărace

de Biroul de Presă ICN - iun. 30, 2023

Poziţia Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali privind recrutarea internaţională a asistenţilor medicali a ajuns știrea principală pe canalele BBC, în emisiunea emblematică „Today” a Radio 4 și BBC World Service.

ICN: Forţa de muncă globală trebuie revigorată urgent

de Biroul de Presă ICN - apr. 28, 2023

Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali solicită guvernelor să ia măsuri urgente de protejare, extindere și revigorare a forţei de muncă globale din domeniul asistenţei medicale, astfel încât Acoperirea Universală cu Servicii Medicale (UHC – Universal Health Coverage) să poată deveni realitate până în 2030.

Deficitul de asistenţi medicali, urgenţă globală

de Biroul de Presă ICN - mar. 24, 2023

A ne baza pe rezilienţa asistenţilor medicali nu este o opţiune, iar guvernele trebuie să își asume responsabilitatea.

E-training gratuit pentru asistenţii medicali

de Biroul de Presă ICN - feb. 24, 2023

ICN și OMS oferă asistenţilor medicali e-training gratuit privind sănătatea mintală, recuperarea și incluziunea în comunitate.

Un viitor mai bun pentru asistenţii medicali și moașe

de Biroul de Presă ICN - ian. 27, 2023

ICN a anunţat tema pentru Ziua Internaţională a Asistentului Medical din 2023. Aceasta vorbește despre viitorul pe care ICN îl imaginează pentru asistenţii medicali și moașele din lumea întreagă.

Asistent șef nou la OMS

de Biroul de Presă ICN - ian. 13, 2023

Dr. Amelia Latu Afuhaamango Tuipulotu a fost numită în poziţia de asistent șef al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Ea își va prelua funcţia în primul trimestru al acestui an.

ICN susţine programul OMS pentru îmbunătăţirea sănătăţii mintale

de Biroul de Presă ICN - nov. 25, 2022

Dr. Pamela Cipriano, președinta ICN, a declarat că formarea asistenţilor medicali, pentru a sprijini mai bine sănătatea mintală și bunăstarea pacienţilor pe care îi îngrijesc, poate face o diferenţă uriașă pentru calitatea vieţii acestora.

Asistenţii medicali, esenţiali în domeniul sănătăţii mintale

de Biroul de Presă ICN - oct. 14, 2022

Asistenţii medicali reprezintă cel mai mare număr de furnizori de servicii de îngrijire a sănătăţii mintale (44%) din întreaga lume și sunt responsabili de furnizarea și coordonarea majorităţii îngrijirilor acordate pacienţilor, se arată într-un raport al ICN, publicat recent.

Congresul ICN 2023: apel pentru rezumate

de Biroul de Presă ICN - aug. 19, 2022

Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN) lansează Apelul* pentru rezumate pentru Congresul ICN 2023.

ICN 2023, un eveniment mai de impact decât oricând

de Biroul de Presă ICN - apr. 29, 2022

Anul viitor, la Montréal, va avea loc cea de-a 29-a ediţie a Congresului ICN. Mii de asistenţi medicali sunt așteptaţi în Canada pentru a participa la acest eveniment.

ICN salută noul Cadru de Competenţe al OMS

de Biroul de Presă ICN - apr. 15, 2022

Cadrul a fost creat pentru a asigura că educaţia lucrătorilor din domeniul Sănătăţii înseamnă că aceștia pot răspunde nevoilor populaţiei pe care o deservesc.

#NursesForPeace – campania derulată de ICN

de Biroul de Presă ICN - apr. 1, 2022

Asistenţii medicali din lumea întreagă sunt încurajaţi să își exprime sprijinul faţă de colegii ucraineni prin intermediul unei campanii online derulate de ICN. Totodată, a fost lansată și o petiţie care condamnă ferm atacarea Ucrainei de către Rusia.

ICN și protejarea asistenţilor medicali

de Biroul de Presă ICN - mar. 18, 2022

Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN) a publicat recent un raport privind activitatea sa pe anul 2021 în contextul pandemic, intitulat „Anul internaţional al lucrătorilor din sănătate și îngrijire și al pandemiei de COVID-19”.

Protejaţi lucrătorii sanitari din Ucraina!

de Biroul de Presă ICN - mar. 4, 2022

ICN este solidar cu popu­laţia și toţi lucrătorii din domeniul Sănătăţii prinși în conflictul din Ucraina. ICN susţine că protecţia și siguranţa acestor lucrători este primordială.

Sustenabilitatea colaborării dintre ICN și OMS

de Biroul de Presă ICN - feb. 18, 2022

Noul președinte al ICN, dr. Pamela Cipriano, și directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, au lansat un nou apel la acţiune pentru sprijinirea asistenţilor medicali și moașelor.

Asistenţii medicali trebuie incluși în dezbaterile climatice

de Biroul de Presă ICN - nov. 19, 2021

Reprezentanții ICN au solicitat ca ca asistenţii medicali, împreună cu alţi lucrători din domeniul Sănătăţii, să fie incluși în procesul de elaborare a politicilor privind schimbările climatice.

Elevii și studenţii, primiţi la congresul ICN

de Biroul de Presă ICN - aug. 27, 2021

Congresul ICN 2021 va reuni mii de profesioniști din întreaga lume și va promova contribuţia vitală a asistenţilor medicali în lupta pentru sănătate și bunăstare din întreaga lume.

Asistenţii medicali, arhitecţii viitoarelor sisteme de sănătate

de Biroul de Presă ICN - mai 21, 2021

Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali solicită ca asistenţii medicali să fie arhitecţii și proiectanţii viitoarelor sisteme de sănătate, și nu doar furnizori de îngrijiri.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe