ICN se alătură altor organizaţii din domeniul sănătăţii, pentru a-și exprima nemulţumirea, în cadrul conferinţei COP28, privind lipsa de progres a acţiunilor de combatere a schimbărilor climatice.
Acoperirea universală cu servicii de sănătate va fi realizată până în 2030 doar dacă va exista o creștere semnificativă a investiţiilor în profesia de asistent medical.
Poziţia Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali privind recrutarea internaţională a asistenţilor medicali a ajuns știrea principală pe canalele BBC, în emisiunea emblematică „Today” a Radio 4 și BBC World Service.
Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali solicită guvernelor să ia măsuri urgente de protejare, extindere și revigorare a forţei de muncă globale din domeniul asistenţei medicale, astfel încât Acoperirea Universală cu Servicii Medicale (UHC – Universal Health Coverage) să poată deveni realitate până în 2030.
A ne baza pe rezilienţa asistenţilor medicali nu este o opţiune, iar guvernele trebuie să își asume responsabilitatea.
ICN și OMS oferă asistenţilor medicali e-training gratuit privind sănătatea mintală, recuperarea și incluziunea în comunitate.
ICN a anunţat tema pentru Ziua Internaţională a Asistentului Medical din 2023. Aceasta vorbește despre viitorul pe care ICN îl imaginează pentru asistenţii medicali și moașele din lumea întreagă.
Dr. Amelia Latu Afuhaamango Tuipulotu a fost numită în poziţia de asistent șef al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Ea își va prelua funcţia în primul trimestru al acestui an.
Dr. Pamela Cipriano, președinta ICN, a declarat că formarea asistenţilor medicali, pentru a sprijini mai bine sănătatea mintală și bunăstarea pacienţilor pe care îi îngrijesc, poate face o diferenţă uriașă pentru calitatea vieţii acestora.
Asistenţii medicali reprezintă cel mai mare număr de furnizori de servicii de îngrijire a sănătăţii mintale (44%) din întreaga lume și sunt responsabili de furnizarea și coordonarea majorităţii îngrijirilor acordate pacienţilor, se arată într-un raport al ICN, publicat recent.
Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN) lansează Apelul* pentru rezumate pentru Congresul ICN 2023.
Anul viitor, la Montréal, va avea loc cea de-a 29-a ediţie a Congresului ICN. Mii de asistenţi medicali sunt așteptaţi în Canada pentru a participa la acest eveniment.
Cadrul a fost creat pentru a asigura că educaţia lucrătorilor din domeniul Sănătăţii înseamnă că aceștia pot răspunde nevoilor populaţiei pe care o deservesc.
Asistenţii medicali din lumea întreagă sunt încurajaţi să își exprime sprijinul faţă de colegii ucraineni prin intermediul unei campanii online derulate de ICN. Totodată, a fost lansată și o petiţie care condamnă ferm atacarea Ucrainei de către Rusia.
Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN) a publicat recent un raport privind activitatea sa pe anul 2021 în contextul pandemic, intitulat „Anul internaţional al lucrătorilor din sănătate și îngrijire și al pandemiei de COVID-19”.
ICN este solidar cu populaţia și toţi lucrătorii din domeniul Sănătăţii prinși în conflictul din Ucraina. ICN susţine că protecţia și siguranţa acestor lucrători este primordială.
Noul președinte al ICN, dr. Pamela Cipriano, și directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, au lansat un nou apel la acţiune pentru sprijinirea asistenţilor medicali și moașelor.
Reprezentanții ICN au solicitat ca ca asistenţii medicali, împreună cu alţi lucrători din domeniul Sănătăţii, să fie incluși în procesul de elaborare a politicilor privind schimbările climatice.
Congresul ICN 2021 va reuni mii de profesioniști din întreaga lume și va promova contribuţia vitală a asistenţilor medicali în lupta pentru sănătate și bunăstare din întreaga lume.
Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali solicită ca asistenţii medicali să fie arhitecţii și proiectanţii viitoarelor sisteme de sănătate, și nu doar furnizori de îngrijiri.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe