Newsflash
Știri

Dr. Adrian Marinescu: Următoarele variante ale SARS-CoV-2 nu vor mai fi agresive

de Florentina Ionescu - aug. 3 2022
Dr. Adrian Marinescu: Următoarele variante ale SARS-CoV-2 nu vor mai fi agresive

Potrivit medicului Adrian Marinescu, s-a ajuns în etapa de pandemie în care „se conviețuiește” cu virusul.

Următoarele variante virale ale coronavirusului SARS-CoV-2, cel mai probabil, „nu vor fi mai agresive”, însă se vor transmite „cu ușurință”, a declarat Adrian Marinescu, directorul medical al Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, pentru AGERPRES

Adrian_Marinescu_400

„Cu mare probabilitate, evoluția sau ciclul natural pentru virusul SARS-CoV-2 este în ideea de a avea variante virale care nu sunt agresive, dar se transmit cu ușurință. Este un lucru care s-a întâmplat și în cazul altor microorganisme. (...) Virusul suferă mutații și lucrul acesta se întâmplă permanent, cel mai probabil, nu vor fi mai agresive”, a afirmat medicul pentru sursa citată.

Citiți și: Emilian Popovici: variantele de SARS-CoV-2 din prezent sunt extrem de transmisibile 

Potrivit acestuia, s-a ajuns în etapa de pandemie în care „se conviețuiește” cu virusul SARS-CoV-2, iar cele mai multe dintre persoanele infectate vor percepe boala ca pe o răceală.

„S-a trecut la etapa în care conviețuim. Ce înseamnă conviețuire? Înseamnă că putem să avem variații importante prin numărul de infecții. Adică să avem un număr mare cum se întâmplă în prezent, cum ar putea să se întâmple, de asemenea, în toamnă, dar cele mai multe dintre cazuri înseamnă forme ușoare, care se rezolvă fără să necesite spitalizare, nu mai discutăm de terapie intensivă și pe care cei mai mulți oameni o vor percepe ca pe o răceală.”, a explicat dr. Adrian Marinescu.

Totodată, acesta a afirmat că „această conviețuire, dacă știm cum să o abordăm, va presupune totuși o normalitate în caz de pandemie.”

„Oamenii își vor putea desfășura activitatea fără restricții importante. Celelalte patologii vor putea fi abordate la fel de bine. Deci, nu va fi o situație similară cu ce am văzut noi în primele valuri din pandemie. Este total diferit”, a completat dr. Adrian Marinescu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe