Newsflash
Știri

Adrian Marinescu: E probabil ca la toamnă să avem creşteri ale infectărilor cu SARS-CoV-2

de Florentina Ionescu - mai 16 2022
Adrian Marinescu: E probabil ca la toamnă să avem creşteri ale infectărilor cu SARS-CoV-2

Dr. Adrian Marinescu, directorul medical de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, a declarat recent că se aşteaptă ca, din toamnă, să crească numărul de infectări cu SARS-CoV-2.

Directorul medical al INBI „Matei Balş” din Bucureşti a fost prezent, sâmbătă, la Predeal, la un training organizat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) din România. Cu această ocazie, el a făcut câteva declarații despre evoluția pandemiei de COVID-19 în țara noastră. 

Adrian_Marinescu_400
Sursa foto: www.mateibals.ro

„E foarte probabil ca la toamnă să avem creşteri. Creşterea numărului de infecţii nu va schimba acest concept de convieţuire. Din punctul meu de vedere, ce a început în 2022 va continua, iar pandemia se va încheia cu această convieţuire, nu cred că vor mai fi schimbări importante. Şi când mă refer la impact la nivelul populaţiei, mă refer la spitalizări în număr mare, la presiune pe spitale, la ocuparea de paturi de terapie intensivă. Dacă vom fi suficient de echilibraţi, încât să luăm în calcul că vom mai avea infecţii şi că trebuie să le rezolvăm, cred că vom trece cu bine toamna”, a spus Adrian Marinescu, citat de AGERPRES.

El a mai spus că închiderea pandemiei de COVID-19 nu va însemna şi disparţia virusului care provoacă boala.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe