Newsflash
OPINII

ICN și protejarea asistenţilor medicali

de Biroul de Presă ICN - mar. 18 2022
ICN și protejarea asistenţilor medicali

Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN) a publicat recent un raport privind activitatea sa pe anul 2021 în contextul pandemic, intitulat „Anul internaţional al lucrătorilor din sănătate și îngrijire și al pandemiei de COVID-19”.

nurses

Raportul evidenţiază efectul pandemiei asupra sănătăţii mintale și fizice a asistenţilor medicali, inclusiv stresul, burnoutul, traumele, precum și infecţiile și decesele. De asemenea, evidenţiază impactul asupra forţei de muncă din asistenţa medicală în ceea ce privește educaţia, volumul de muncă și penuria globală de asistenţi medicali.

„Pandemia de COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra întregii societăţi, dar forţa de muncă din domeniul Sănătăţii a avut, fără îndoială, cel mai mult de suferit. Când ne uităm la ceea ce au îndurat asistenţii medicali, nu există nicio îndoială că mulţi vor părăsi profesia dacă nu se adoptă măsuri serioase pentru a menţine forţa de muncă existentă și pentru a atrage tinerii să aleagă profesia”, a declarat dr. Pamela Cipriano, președinte ICN.

Documentul conţine și o serie de povești de succes din întreaga lume, care arată cum asociaţiile membre ICN și-au influenţat guvernele pentru a îmbunătăţi salariile și condiţiile de muncă ale asistenţilor medicali, educaţia, formarea ș.a.m.d. Conţine, de asemenea, mărturii care evidenţiază eforturile incredibile ale asistenţilor medicali pentru a-și îngriji pacienţii.

„Cu excepţia cazului în care investiţia în forţa de muncă globală din sfera îngrijirilor medicale este adusă la maximum, chiar și atunci când pandemia se va termina în sfârșit, planurile măreţe privind îngrijirile medicale pentru toţi nu vor fi nimic mai mult decât vise. Factorii politici care nu au asistenţi medicali alături de ei la masa de decizie lucrează orbește: politicile lor vor ajunge să fie mioape și incomplete. (...) Dar asistenţii medicali își vor putea împlini potenţialul doar dacă toate guvernele acţionează imediat pentru a-i susţine. Războiul din Ucraina va face acest lucru și mai dificil, deoarece guvernele caută să-și mărească cheltuielile pentru apărare, mai degrabă decât să-și sporească bugetele pentru sănătate. Dar sănătatea și pacea sunt inseparabile”, scria într-un editorial, publicat săptămâna aceasta în Health Policy Watch, Howard Catton, directorul executiv al ICN.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe