Newsflash
OPINII

Protejaţi lucrătorii sanitari din Ucraina!

de Biroul de Presă ICN - mar. 4 2022
Protejaţi  lucrătorii sanitari din Ucraina!

ICN este solidar cu popu­laţia și toţi lucrătorii din domeniul Sănătăţii prinși în conflictul din Ucraina. ICN susţine că protecţia și siguranţa acestor lucrători este primordială.

nurseOrice atac asupra acestora sau a unităţilor de sănătate contravine reglementărilor internaţionale, Convenţiei de la Geneva și reprezintă un afront împotriva umanităţii.

Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN) este în contact cu colegii din regiune și depune toate eforturile pentru a intra în legătură cu asistenţii medicali din Ucraina, pentru a oferi sprijin și solidaritate și pentru a împărtăși mesajele lor lumii.

Președintele ICN, Pamela Cipriano, a declarat că echipa ICN este foarte îngrijorată de situaţia din Ucraina și gândurile tuturor membrilor echipei se îndreaptă către oamenii prinși în conflict, inclusiv asistenţii medicali și toţi lucrătorii din domeniul Sănătăţii, care se află din nou în prima linie a unei alte crize umanitare.

„Protecţia și siguranţa asistenţilor medicali și a sistemelor noastre de sănătate sunt esenţiale și consacrate în dreptul internaţional. Facem apel la toate părţile implicate în conflict și la comunitatea internaţională să facă tot ce le stă în putere pentru a proteja siguranţa asistenţilor noștri, care adesea se pun în pericol de moarte pentru a avea grijă de ceilalţi. Accesul la asistenţă medicală și furnizarea de asistenţă umanitară trebuie să rămână o prioritate pentru toţi cei implicaţi, deoarece vedem orașe atacate și zeci de mii de persoane strămutate”, a declarat aceasta.

CEO-ul ICN, Howard Catton, a adăugat: „Asistenţii medicali și lucrătorii din domeniul Sănătăţii sunt o forţă pentru vindecare și reconciliere. Orice atac asupra unui spital sau a unei instituţii de sănătate nu numai că este împotriva dreptului internaţional, ci este un afront la adresa umanităţii. Când protejăm munca și imparţialitatea asistenţilor medicali și a tuturor lucrătorilor din domeniul Sănătăţii, ne menţinem umanitatea, care continuă să strălucească în comunitatea asistenţilor medicali din întreaga lume”.

La invitaţia acestuia, OAMGMAMR va participa la o întâlnire online, scopul fiind acela de a împărtăși cele mai recente informaţii și evoluţii cu privire la situaţia curentă și de a explora modalităţile prin care ne putem sprijini colegii din Ucraina.

Citiți și: Cinci reguli pentru împărţirea resurselor în criză


Notă autor:

Sursa: https://www.icn.ch/news/icn-says-protection-and-safety-nurses-and-all-health-workers-ukraine-paramount

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe